Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Diagnostik för en autobroms Problem

De bromssystem på moderna bilar är både effektiv och tillförlitlig, men kan från tid till annan uppstår problem. Normalt kommer det att vara varningstecken innan ett problem utvecklas till ett katastrofalt fel, och det är viktigt att lära sig att identifiera och tolka dessa symtom så att u-broms problem kan kvävas i sin linda. Broms Noise

högfrekventa skrika, vid inbromsning, kan orsakas av slitagevarnarna att vissa tillverkare bygger in på insidan skivbromsklossar att göra detta varningsljud när dynorna börjar tunna. Om dynorna är gamla, kolla fodret tjocklek. Om bromsbeläggen är nya, vänta tills bilen har körts i ca 500 miles för att låta de nya kuddar och skivor att bära in tillsammans. Om dynorna är varken nya eller gamla, överväga att installera mjuka shims på ryggen av bromsbeläggen. Ofta broms buller orsakas av ansamling av smuts och damm på bromsen, och en enkel rengöring kan lösa problemet. Om ett mycket högt knarrande, skrapning eller slipning hörs, tyder detta troligen ett totalt bortfall av en eller flera av bromsbelägg, i vilket fall inte pad (er) skall bytas ut så snart som möjligt.


Broms Pull

Om fordonet drar åt ena eller andra sidan vid bromsning innebär detta vanligtvis att tjockleken på den sida som är motsatt dragriktningen har gripit upp. Brake pull kan också orsakas av selektivt eller ansluten bromsledningar, eller av ett fel i en kammare av bromshuvudcylindern. Bromsbeläggen på motsatt sida mot pull kan möjligen ha olja på infodringsytan. Om pull åtföljs av ett högt skrapande ljud, betyder det oftast att bromsbeläggen på sidan av dragningen har misslyckats fullständigt. Andra möjliga orsaker är dålig front-end inriktning och felaktigt uppblåsta eller olämpliga däck.
Vibration eller pulsering under bromsning

Vibration, under bromsning, är ofta resultat av en felinriktad bromsskiva eller en out-of-round bromstrumman. Det kan också vara resultatet av en sprucken skiva eller trumma, eller en lös tjocklek eller bromsskon. Ojämnt slitage på bromsbelägg eller beklädnader sko också kan orsaka vibrationer.
Griper Bromsar
p Om bromsarna greppa plötsligt, kan det tyda på problem med vakuum booster eller utjämningsventil. Det kan också orsakas av föroreningar på bromsbeläggen eller skor. Ibland kan damm och grus bygga upp på plattan foder, vilket orsakar ökad friktion mellan klotsarna och rotorn. Detta händer ofta efter längre körning på dammiga grusvägar.
Soft Bromspedal
p Om bromspedalen känns mjuk eller mosig när den trycks in, kan det vara ett tecken på låg bromsvätskenivån i bromsvätskebehållaren. Mjuka bromsar kan också tyda på att det finns luft i bromsledningar eller huvudcylinder. Detta kan också orsakas av en defekt eller lös huvudcylinder. Om bromspedalen faktiskt sjunker ner till golvet, indikerar detta att antingen bromsvätskenivån är kritiskt låg eller huvudcylindern är defekt.
Hard Bromspedal

Om bromspedalen känns hårt och högt, och du måste skjuta hårdare än normalt på pedalen, indikerar detta ett problem med bromsen vakuum booster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58582.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.