Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter 2006 Xb Scion Frambroms

Byta de främre bromsarna på Scion Xb är ett projekt som du kan göra i din uppfart. Det är inte en svår procedur och varje hjul tar bara ca 30 minuter att slutföra. Det är viktigt att du kan hantera så mycket av regelbundet underhåll på Scion själv att du kan, vilket kan bidra till att förhindra dig från att betala för arbetet på en verkstad. Du bör inspektera rotorerna samtidigt som du ändrar dina bromsbelägg. Saker du behöver
nya bromsbelägg
Automobile jack
Stoppklossar
rörtång
stödbenet
bromsok kolv Tool Review Hylsnyckelsats
Turkiet Baster
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Park Scion på ett plant underlag och slå av tändningen. Pop och säkra huven. Lokalisera cylindern huvudbromscylinderns på baksidan brandväggen, på förarens sida av bilen. Sifon en-hälften av bromsvätska från cylindern, med hjälp av kalkon baster. Placera vätskan i avloppet pan att återvinna senare.
2

Placera en uppsättning stoppklossar bakom bakhjulen i Scion. Lossa hjulets muttrarna med en rörtång. Hissa upp bilen med bilen uttaget. Placera en pallbock under den, nära fästpunkten, och höja den till ramen. Ta bort muttrarna med rörtång. Dra av hjulet från bilen.
3

Lossa bromsok behålla stiften med en hylsa och spärrskaft. Dra bromsok från hjulaggregatet. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Sätt kolven verktyget i bromsoket och vrid det tills kolven sätena sig inom okhuset.
4

Sätt i de nya bromsbelägg och klipp hållare i bromsoket. Placera bromsok på fästet och dra åt låssprintarna med socket och ratchet. Placera hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Upprepa proceduren på det andra hjulet. Ta stödbenet från under Scion och sänk bilen till marken med domkraften.
5

Lägg bromsvätska till huvudcylindern att föra den till rätt nivå. Pumpa bromsarna flera gånger tills bromspedalen är fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58635.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.