Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för Frambroms på en 2001 Ford Ranger

Det är inte svårt att byta ut de främre bromsarna på 2001 Ford Ranger. Hur ofta du behöver byta bromsbeläggen beror på hur mycket du använder bromsarna. Byte av främre bromsarna tar ca 30 minuter för varje hjul. Proceduren är densamma för både två-och fyra-hjulsdrivna Rangers. När du byter ut bromsbeläggen, kontrollera dina rotorer för att vara säker på att de är i gott skick. Om de inte är och du inte byta ut dem, kommer du bära förtid ut dina nya bromsbelägg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
rörtång
bromsok kolv Tool Review Hylsnyckelsats
Turkiet Baster
dräneringskärlet

Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven på Ranger och stötta öppna. Ta hälften av bromsvätska från huvudcylindern med kalkon Baster som en hävert. Placera vätskan i tråget för återvinning. Placera stoppklossar bakom bakhjulen av Ranger. Höj lastbilen med hjälp av domkraft. Placera en pallbock under lastbilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Ta bort muttrarna med rörtång. Dra av hjulet från lastbilen.
2

Lossa stiften på bromsoket med hylsa och spärrskaft. Dra bromsbelägg ur bromsok och kassera dem. Sätt kolven verktyget i bromsoket och vrid det tills kolven sätena sig själv i okhuset.
3

Montera de nya bromsbeläggen på bromsoket. Placera bromsok på fästet och dra åt stiften med hylsa och spärrskaft. Montera tillbaka hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Avlägsna stödbenet från under Ranger och sänk trucken till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.
4

Lägg bromsvätska som behövs till huvudcylindern. Pumpa bromsarna flera gånger tills pedalen är fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58636.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.