Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Byte Färdbroms bak på en 1995 Mercury Grand Marquis

De bakre bromsarna på Mercury Grand Marquis broms använd skor som också manövrera parkeringsbromsen. Bromsen trumsammansättningen använder ett antal hävarmar och fjädrar som justerar positionen av skorna som behövs. Du måste alltid byta bromsbackarna för båda bakhjulen tillsammans, men arbeta på en enhet i taget så att du alltid har en komplett utrustning som en visuell referens. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Tänger
E-clip skor
Broms
Högtemperaturfett
Skruvmejsel

Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Block bilens framhjul med stoppklossar, släpp parkeringsbromsen
2

Höj bilens bakre änden och support. den på pallbockar. Ta bort drivhjulen
3

Dra loss bromstrumman för första bromsaggregatet,. Om det fastnar, ta bort pluggen i fästplattan och vrid malteserhjulet med en skruvmejsel för att backa av skorna. Inspektera trumman och byt ut den om det görs eller sliten. Det rekommenderas att du byter trummorna eller ha dem vände vid byte skorna. Hela bromsaggregatet med en aerosol broms renare
4

Spray, med en långpanna för att fånga alla rester som droppar från bromsar. Detta kommer att minska mängden av asbest damm kommer in i luften.
Borttagning
5

Ta bort de två returfjädrarna på toppen av aggregatet med en tång eller en fjäder borttagningsverktyg . Haka och ta bort ögat justering kabeln och skon guide från stiftet att fjädrarna var anslutna till.
6

Push i varje Låsfjädrar på bromsbackarna med tången, vrid den 90 grader och dra den av stiftet.
7

Separat de två skorna och avlägsna malteserhjulet och justeringssystem fjäder som ansluter dem på botten.
8

Avlägsna den primära (främre) bromsback från aggregatet. Ta inställningsarmen från botten av den sekundära sko, ta bort den skon och dra kabeln parkeringsbromsen off manöverspaken med en tång.
9

Bänd upp E-clip förbinder spaken till dess bromsback och ta bort spaken.
10

isär de tre delarna av justerskruven montering, rengör de rörliga delarna, smörja in dem med hög temperatur fett och återmontera skruven. Skruva malteserhjulet hela vägen in
11

Demontering förankringsplattan styrstift och parkeringsbromsen strut från montering och rengör dem med broms renare och en trasa innan du sätter tillbaka dem.

Installation
12

Anslut parkeringsbromsspaken till dess ersättare bromsback med en ny E-klippet. Kom ihåg att den primära skon är den kortare av de två, och det går mot den främre delen av fordonet.
13

Smörj alla fläckar på bromsen församlingens fästplatta som kontaktar andra delar med hög- temperatur fett. Får inte fett på skon själv
14

Anslut bromsbackarna på fästplattan och skjut länken parkeringsbromsen på plats under hjulcylindern på toppen av aggregatet -. Se till att cylinder och koppling ingrepp med skorna.
15

Installera justerskruven längst ner i skorna, och se till att skruvens långa änden pekar mot fronten av bilen. Skruva justerskruven hela vägen in för att garantera trumman passar tillbaka på monteringen.
16

Anslut inställningsarmen till den sekundära skon och installera skon guide och justerare kabel till toppen stiftet.
17

Anslut den nedre returfjäder till inställningsarmen och de bästa källorna retur till styrtappen.
18

Sätt tillbaka trumman. Upprepa hela processen för den andra sidan.
19

ominstallera båda hjulen. Pumpa på bromspedalen för att centrera skorna. Sätt in skruvmejseln i stjärnan hjulets hål och vrid malteserhjulet tills trumman drar mot skorna när du vrider på ratten för hand, sedan tillbaka justeraren avstängd tills hjulet slutar att dra. Upprepa för den andra sidan. Sänk bilen av domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58661.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.