Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Foder Handbroms

Bilen handbromsen används mestadels för att hålla fordonet oavsiktligt rullande när parkerad, och om detta är den enda gången det används därefter handbromsen sko bromsbelägg väl kan hålla i livet av fordonet. På bilar med manuell växellåda, kan handbromsen ska användas för att förhindra bakåt rullning när man startar på en uppåtgående kurs. På andra fordon, kan handbromsen har använts i en nödsituation, eller felaktig justering av handbromsen kan ha orsakat skorna för att dra som bilen kördes. Under dessa omständigheter handbromsen skorna måste bytas, och fordonsägare kan spara pengar genom att göra jobbet själva. Saker du behöver
hjulblock
Lug nut skiftnyckel
Jack
Axel stand
mutterdragare
bungee rep
Tänger
Skruvmejslar
Mallet
Hex nycklar
Brake rengöringsvätska
Nya skor parkeringsbroms
bromsfett
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen och blockera framhjulen för att förhindra rullning. Lossa muttrarna på bakhjulet ungefär ett halvt varv vardera. Palla upp bilen och ställ den säkert på en pallbock. Avsluta tar bort bakhjulet.
2

Lossa de två bromsok fästskruvar och lyft oket bort av skivan. Använd ett gummiband för att avbryta bromsok från närliggande upphängningsfjäder eller i någon annan ur vägen plats. Se till att inte sträcka eller skada den flexibla bromsledningen.
3

ångra fästbultar eller skruvar som kan hålla skivan på navet och dra skivan rakt av navet . Om skivan sitter fast på navet, knacka på mitten av skivan några gånger med en gummi-eller plasthammare för att lossa den.
4

Ta bort bromsfjädrarna genom att först gripa en ände med tång och dra hårt för att häkta av fjädern från sitt fäste, och sedan dra loss andra änden. Det kommer att finnas en eller två returfjädrar förbinder bromsbackarna till varandra, och kanske en mindre spännaren våren nära justeringsmekanism om man är närvarande.
5

Ta justeraren mekanismen, och eventuella stag metall som är närvarande. Dessa kommer att glida ut från mellan bromsbackarna nu att fjädrarna har tagits bort.
6

Release bromsbackarna från hold-down stiften. Tryck ned tappen hållarna med en skruvmejsel, insexnyckel, eller tång, som är lämpligt, och rotera moturs för att lossa.
7

bort bromsbackarna från fästplattan. Den främre skon kommer att dra rätt ut. Den bakre skon sitter fortfarande parkeringsbromsen kabeln. Använd tång för att ta bort klämman från kabeländen och sedan glida kabeländen ut ur sitt fäste på den bakre bromsen skon. Dra den bakre bromsen skon från fästplattan. Tryck hold-down stiften ut genom baksidan av fästplattan.
8

Rengör fästplattan och alla demonterade delar med broms rengöringsvätska. Torka med trasor, och använd en stålborste för att avlägsna kraftiga avlagringar. Om en justering mekanism är närvarande, tar isär, rengör delarna noga, och smörj den med bromsen fett innan det sätts tillbaka tillsammans. Smörj även fästplattan vid de punkter där bromsen skor kontakt, och smörj varje axel eller kontaktpunkter för spakar och stag. Var noga med att inte använda för mycket fett, och inte tillåter något fett hamnar på bromsbeläggen sko eller insidan av trumman delen av bromsskivan.
9

Sätt bromsen tillbaka tillsammans med de nya bromsbackarna genom att följa stegen i omvänd ordning. Ställ in längden på egen justering, eller placeringen av metall fjäderben om närvarande, så att bromsbackarna bara knappt rensa den inre delen av disken när du sätter tillbaka den till navet. Detta kan ta lite trial-and-error justering från din sida.
10

Upprepa proceduren på den andra bakbroms. Sänk bilen och testa bromsfunktionen före körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58691.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.