Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Justera de bakre bromsarna på en Mercury Mystique

De bakre trumbromsar på din Mercury Mystique är en icke-servo design. Denna design använder en kilformad ankarplattan, som ligger på botten av den bakre plattan, och rotationen av hjulet för att tvinga bromsbackarna i trumman friktionsytan för att bromsa fordonet. En kvadrant är inbyggd i parkeringsbromsen fjäderben att hålla bromsbackarna justeras när parkeringsbromsen ansätts. När bromsklossarna ersätts de bör justeras manuellt innan du kör bilen. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Lugwrench
Bromsbackar justera mätare
liten skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Lossa parkeringsbromsen och blockera framhjulen med stoppklossar. Lyft ena sidan av den bakre delen av bilen med en domkraft placerad på lyftpunkten placerad på rocker panel nypa svetsa några inches framför hjulet öppning. Skjut en pallbock under bakre tvärbalk för extra säkerhet. Avlägsna hjulet med rörtång.
2

Skjut trumman utanför bromsbackanordningen. Om trumman sitter fast i navet, kommer några knackningar med en hammare runt den yttre kanten av trumman lossa den så att den kan tas bort. Placera trumman på marken med friktionsyta vänd uppåt.
3

Lossa tummen-skruven i mitten av bromsen sko justering mätare och skjut de två halvorna av mätaren tillsammans. Sätt in den lilla sida av lastprofilen in i trumman och expandera den mot friktionsytan av trumman. Flytta mätaren runt inne i trumman för att hitta den största diametern på trumman och dra tummen-skruven på mätaren.
4

Slip den stora sidan av bromsen skon justerande mätare över bromsbackarna. Expandera bromsbackarna med hjälp av en liten skruvmejsel för att trycka på den räfflade skaderegleraren kvadranten in mot fästplattan. Expandera skorna tills skorna drar på bromsskon justera mätare som mätaren skjuts över skorna.
5

Installera trumman och hjulet. Ta bort stödbenet och sänk bilen till marken. Upprepa processen för den återstående sidan av de bakre bromsarna. Dra åt parkeringsbromsen några gånger och tryck på bromspedalen några gånger innan testet som kör bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58871.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.