Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

S-10 Front Brake Rotor Specifikationer

När du utför en broms jobb på en Chevrolet S10, är ​​broms rotorer ofta förbises. Broms rotorer inte slits ut med tiden, precis som bromsbelägg, men i en långsammare takt. På grund av känsligheten i bromssystemet, gav Chevrolet S10 en uppsättning specifikationer angående rotorerna. De två viktigaste specifikationerna på S10: s rotorer är ursprungliga tjocklek och minsta tjocklek. Tjockleken hos rotom mäts vid den plana, skivdelen och mäts i tusendels tum. Original Tjocklek

ursprungliga tjocklek är tjockleken av rotorn när helt nya. Denna specifikation är viktigt att säkerställa att rotorn du installerar är av rätt storlek för att börja med. Den Chevy S10: s främre rotorerna har en ursprunglig tjocklek på 1,140 inches och de bakre rotorerna, om lastbilen är utrustad med skivbromsar bak, har en ursprunglig tjocklek på 0,787 inches.
Minsta tjocklek

minsta tjocklek hos en rötor är den tunnaste skivan del av rotorn kan vara. Om en rotor understiger detta mått, måste den bytas ut eller skada kan uppstå på bromssystemet. Chevrolet S10: s främre rotorerna har en minsta tjocklek på 1.130 inches och de bakre rotorerna, om sådan finns, har en minsta tjocklek specifikation av 0,735 inches.
Överväganden
< p> Även om dessa toleranser kan verka obetydlig, är det viktigt att följa dem noga. Med hjälp av en rotor som är lägre än den rekommenderade specifikationen tvingar oket att överanstränga för att trycka bromsbeläggen mot rotorn. Detta kan skapa en läcka från bromsok interna sigill, orsaka bromsok att låsa upp eller, värst av allt, orsaka fullständig fel på bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58944.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.