Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar bakbromsen på en Ford Ranger

Ford Ranger använder ett servo-stil, bakre system trumbroms som är utrustad med självjusterande och parkeringsplatser funktioner broms. När bromsklossarna är rätt justerade, är resultatet en fast pedal känsla och korrekt parkeringsbroms fungerar. När justerat, är själv-justerare aktiveras av parkeringsbroms ansökan och hjälper till att justera skor som de bär. Den genomsnittliga hem underhåll entusiasten kan utföra denna justering på mindre än en timme för att hålla fungerande bromssystem korrekt. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Skruvmejsel
Broms justering sked
Visa fler instruktioner
1

Raise och stödja bakhjulen genom att blockera framhjulen med stoppklossar, lyfta bakaxeln med en domkraft tills hjulen är upplyfta från marken. Stödja vikten av fordonet genom att sänka domkraften tills Ranger vilar på pallbockar placeras under bakaxeln rören.
2

Lossa parkeringsbromsen om den tillämpas. Ta bort gummit tillgång pluggar ligger på nedre kanten av bromsen fästplattan. Det kan vara nödvändigt att bända ut pluggarna med en skruvmejsel om de är härdade från ålder.
3

Sätt skeden broms justering i spåret att gummiproppama togs bort från. Känn runt inne i öppningen tills du känner sked kontakta skaderegleraren. Vrid justeraren uppåt med broms justering sked för att bända på inställningsratten. Snurra hjulet när du justerar bromsarna tills skorna drar något när hjulet vrids.
4

Höj Ranger av domkraften står med domkraft och ta läktaren. Sänk bilen till marken och provkörning för att kontrollera att den stannar ordentligt och parkeringsbromsen innehar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58952.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.