Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsledningarna på en 1995 Ford Ranger

Bromsledningar är rören som transporterar bromsvätska från huvudcylindern till bromsoket. När du trycker på bromspedalen i bilen, är bromsvätska tvingas genom bromsledningarna till dina bromsar, vilket får dem att pressa rotorn och stanna fordonet. Om bromsledningarna misslyckas, kommer vätska läcka ut och du kommer att förlora bromskraft. Det är viktigt att byta ut bromsledningar omedelbart när fel uppstår så att du kommer att kunna stanna fordonet på rätt sätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
X-skiftnyckel
dräneringskärlet
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Palla upp hjulet, med hjälp av en domkraft, som du ändrar bromsledningen för. Placera en pallbock under hjulet och sänk den tills fordonets vikt stöds av stödbenet. Tag bort hjulet från fordonet och ställ den åt sidan.
2

Rengör leden, vilket bromsledningen skruvas in på bromsen, av allt skräp som kan vara i närheten av leden. Detta förhindrar skräp från att komma in i bromssystemet och orsaka felfunktion.
3

Placera en skiftnyckel på leden och en skiftnyckel på beslaget på bromsledningen. Vrid nyckeln på kopplingen samtidigt som du håller leden på plats med den andra nyckeln. Använd en åderlåtning pan att fånga upp vätskan som kan läcka ut från bromsledningen.
4

Ta den andra änden av brytlinjen på huvudcylindern genom att använda en skiftnyckel för att lossa beslagen. Flytta ner hela längden på bromsledningen och ångra alla klipp som håller den på plats. Ta bromsledningen från fordonet och kassera den.
5

Skruva den nya bromsen linje i leden vid bromsaggregatet ersätter eventuella brickor, eller packningar, som hittades på den gamla linjen. Använd två nycklar, en för att stänga av kopplingen och den andra för att hålla leden på plats.
6

Anslut den andra änden av bromsledningen till huvudcylindern genom att skruva detaljen i huvudcylindern. Flytta längs bromsledningen och bifoga linjen till några klipp som håller det på fordonet. Kontrollera att bromsen linje är skyddad från gnugga mot några rörliga delar på fordonet och inte eller böjd på något sätt.
7

Fyll bilen med bromsvätska och lufta systemet för att se till det inte finns några luftbubblor. Efter bromsarna är ordentligt luftad, sätta tillbaka hjulet på fordonet och använda domkraft till liv fordonet bort av pallbockar och tillbaka på marken för att slutföra installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59008.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.