Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ta bort och installera bromsservo i en 1987 Jaguar XJ6

Bromskraftförstärkaren på en 1987 Jaguar XJ6 använder vakuum från motorn för att skapa extra tryck för bromssystemet. När booster misslyckas kommer Jaguar att bli svårt att köra och du möter större risk att få av i en olycka. För att lösa problemet, måste bromsen booster för att tas bort från bilen och ersätts med en ny. Jobbet tar ca 2 timmar för erfarna hem mekaniker. Saker du behöver
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Spetstång
ersätter bromsservo
Visa fler instruktioner

1

Öppna upp motorrummet på Jaguar. Unbolt huvudcylindern från bromsservon med en skiftnyckel. Koppla ur vakuum linje på booster med händerna. Avlägsna gummipluggarna ligger på sidorna av pedalstället strax akter om bromsservon med händerna.
2

Sätt i vass tång i hålen från gummiproppama. Avlägsna sprintbulten insidan av pedalstället med tång.
3

skruva isär bromsservon från fästet på pedalen rutan med 3/8-tums Ratchet och uttag . Dra huvudcylindern bort av bromsförstärkaren och lägga den försiktigt åt sidan, lätt böja de hårda bromsledningar i processen. Dra bromsservon bort av fästet och bort från bilen.
4

Navigera booster ersättningsbromsbeläggsats på fästet så att booster kopplingen går in i pedalstället. Bolt booster till konsolen med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Installera riggbult i bromsservon kopplingen inne i pedalstället med tång. Skjut in gummiproppama på lådan. Bolt huvudcylindern till bromsservon med en fast nyckel och tryck vakuum linjen på booster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59044.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.