Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ändrar jag bromsar på en 1995 Toyota Tercel

The 1995 Tercel -? Toyotas subcompact bil - såldes först i USA 1980. Den 1995 Tercel var det första året i den femte och sista generationen, eftersom Echo var att utsläpp på bara några år. Den 1995 Tercel presenterade ny exteriör med skarpare linjer än tidigare. Det skröt också en helt ny 1,5-liters motor på 93 hästkrafter, upp från 83 hästkrafter jämfört med föregående år. Den 1995 Tercel har skivbromsar fram och bak trumbromsar. Med tiden kommer de främre bromsbeläggen på fordonet bära ut - typiskt var 25.000 till 30.000 miles - och kräva ersättning. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
C-Clamp
Bungee strap
Elektronisk mikrometer
Turkiet Baster
1 pint DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Tercel och leta huvudcylinder vätskebehållaren, nära den bakre förarens sida av fordonet . Ta bort locket från behållaren och ta bort hälften av vätskan, med kalkon baster. Detta förhindrar spill när du dra tillbaka bromsok kolvarna
2

Lossa de främre muttrarna -. Med Ratchet och uttag -. Från hjulen, men ta inte bort dem vid denna tid

3

Placera golvet jack under fordonet och lyfta hjulen från marken. Se till att domkraften lyfter en fast del av bilens underrede.
4

Placera domkraften under fordonet för att säkra den i fall ordet jack kollapsar.
5 < p> Ta bort muttrarna från fordonets framhjul och dra hjulen bort.
6

Lossa och ta bort båda bromsok bultar från baksidan av bromsok med Ratchet och uttag.

7

Ta bromsoket och dra den uppåt, ta bort den från bromsok fästet. Bifoga det till en suspension eller ramkomponent, med bungee bandet. Låt aldrig ok att hänga med sin gummislang. Lägg märke bromsbelägg kvar i bromsok fästet efter bromsoket avlägsnas.
8

Ta bromsbeläggen och dra dem från bromsok fästet. Ta del av deras exakta positioner, måste de nya kuddar monteras i samma position. En C-klämma över bromsoket
9

Place. Placera den fasta delen av klämman så att den är i kontakt med baksidan av bromsok kropp och att skruven delen är placerad direkt ovanför bromsok s invändiga kolven - metallcylindern inuti bromsoket. Placera en gammal bromskloss mellan C-klämman s skruv och bromsok s kolven, för att förhindra skador på kolven. Dra åt C-klämman för att dra tillbaka pistongen i bromsoket. Sluta dra efter att kolven har helt intryckt i bromsoket. Lossa C-clamp och ta bort den och den gamla bromsbelägg.
10

Lossa och ta bort de två Bromsokshållare bultar, med skiftnyckel och uttag. Lyft bygeln från navet
11

Ta rotorn -. Metallen skivan - och ta bort den genom att dra den mot dig. Stäng käftar mikrometer och tryck på "Noll" eller "Reset"-knappen för att kalibrera maskinen. Placera käftar mikrometer över skivans del av rotorn och stänga käftarna för att mäta dess tjocklek. Om rotorn sjunker under 0,669 inches, en ny rötor krävs. Om det är över 0,669 inches, har rotorn återuppstått som en verkstad eller serviceverkstad. Den nya eller återuppstått rotor på fordonet, precis som det togs bort.
12

Place Placera bromsok fästet över rotorn och dra åt fästet bultarna till 65 till 70 foot-pounds, med momentnyckel och uttag.
13

Skjut de nya kuddar på bromsok fästet. Spår i fästet vägleda dynorna på plats.
14

bort bromsok från bungee rep och sätt tillbaka den på bromsok fästet. Dra åt bromsok bultar.
15

Dra bromsok bultar till 65 till 70 foot-pounds, med momentnyckel och uttag.
16

Upprepa steg 6 till 16 för bromsbeläggen på motsatt sida av Tercel.
17

Placera framhjulet på Tercel och dra åt muttrarna.
18

Ta bort pallbockar från under fordonet och försiktigt sänka bilen till marken.
19

Dra åt muttrarna i ett kors-mönster, till 80 foot-pounds, med momentnyckel och en socket.
20

Fyll bromshuvudcylindern behållare, med DOT 3 bromsvätska, tills nivån är mellan "Min" och "Max" linjer. Sätt tillbaka locket på huvudcylindern behållaren och stäng huven.
21

Tryck och släpp Tercel bromspedal tills den känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59054.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.