Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar frambromsarna på en 1996 Mazda 626

Mazda 626 såldes först i USA 1979 i både coupé och versioner Sedan. Den 626 varade genom 2002 efter att ha gått igenom flera generationsskiften. År 2003 tog Mazda6 på 626 plats i line-up. De främre bromsarna på den 1996 versionen av Mazda 626 är tillverkade av en halv-metalliskt material som gör slits ut med tiden. Byt bromsbeläggen var 25.000 till 35.000 miles, baserat på körvanor. Byte av främre bromsbelägg på 1996 626 tar bara några timmar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Turkiet Baster
Clean, som liten behållare
Ratchet
Socket
Tvingfäste
Bungee strap gummiklubba
momentnyckel
Mikrometer
Bromsbelägg
Rotorer
Visa fler instruktioner
1

Öppna bilens huv och ta bort locket från master cylinder vätskereservoar, plastbehållaren på bakre-chaufför-sidodelen av motorrummet. Avlägsna hälften av vätskan från behållaren, genom att använda en kalkon baster. Överför denna vätska i en liten, ren behållare för att fylla på reservoaren, om det behövs.
2

Lossa muttrarna från framhjulen, med hjälp av Ratchet och uttag. Höj 626 främre ände, med hjälp av domkraft och stödja den med domkraften. Ta bort muttrarna och dra framhjulen från fordonet. Addera 3

Lossa och ta bort bromsok bultar, som ligger på baksidan av bromsok, med Ratchet och uttag. Dra bromsok fram och bort bromsrotorn (metall-skiva). Stöd bromsok genom att fästa den till någon upphängningskomponent nära bromsok med bungee bandet.
4

Ta bromsrotorn och dra ut det ur bilen. En lätt knacka med gummiklubba kommer att befria rotorn, om det inte är lätt att dras av.
5

Stäng käftar mikrometer och tryck på "Reset" eller "Zero" knappen kalibrera den . Öppna käftar mikrometer, placera dem över skivan del av rotorn och stänga käftarna, anteckna mätningen.
6

Vrid rotorn 45 grader och upprepa steg 5 tills du är på den ursprungliga mätpunkten. Om rotorns tjocklek är mindre än 0,870 inches vid någon punkt, måste den bytas ut. Om rotorns tjockleken är över denna specifikation plats rotorn tillbaka på navet det togs bort från, eller har det återuppstått med en professionell sedan placera den tillbaka på navet. Ta bromsbeläggen
7

och ta bort dem från bromsoket. Ta del av positionen dynorna är i, eftersom de nya rondellerna måste placeras på samma sätt.
8

Placera C-klämman över bromsok, placera den så den fasta delen är i kontakt med baksidan av bromsok och skruven delen kontaktar bromsok s kolv, den cylindriska föremål inuti bromsoket.
9

Place de nya bromsbeläggen i bromsoket i samma position de gamla var i. Place bromsok över bromsen rotorn och dra åt bromsok bultar till 22 till 29 foot-pounds av vridmoment.
10

Upprepa steg 3 till 9 för bromsarna på den andra sidan av fordonet.

11

Placera hjulen tillbaka på 626 och dra åt muttrarna.
12

Avlägsna domkraften från under fordonet och lägre den till marken.

13

Dra åt hjulmuttrarna, i en korsning-mönster, till 85 fot-pounds med momentnyckel och en socket.
14

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern . Tillsätt vätska från den lilla behållaren om nivån inte är mellan "MIN" och "MAX" linjer på behållaren. Om vätskan inte behövs, kassera det på rätt sätt så att det kan bli förorenat om de lämnas i en icke godkänd behållare för längre perioder. Många bildelar butiker kommer att ta gamla vätskor, kostnadsfritt, för bortskaffande. Stäng 626 huva.
15

Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast. Detta pressar bromsok kolv ut och mot de nya bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59055.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.