Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning bromsoket på en 1997 Toyota Corolla

bromsoken på 1997 Toyota Corolla är de viktigaste broms komponenter som huserar bromsklossar. De bromsok är utformade för att trycka den yttre bromsbelägget mot bromsskivan när bromspedalen trycks i. Därefter bromsok kolv skjuter den yttre bromsbelägget mot insidan av bromsskivan, kommer trycket att den inre bromsklossen till komprimera mot den yttre sidan av bromsrotorn. Om bromsoket inte fungerar korrekt, kommer bromsbeläggen inte att kunna komprimera mot broms rotorer ordentligt. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
Jack står
Ficklampa
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums set drivhylsa (metrisk) katalog platt skruvmejsel
bungee rep
Visa fler instruktioner
1

Park 1997 Toyota Corolla på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Lossa alla muttrarna från båda framhjulen ungefär en kvarts varv moturs med en slips verktyg.
3

Jack främre änden av 1997 Toyota Corolla upp och Placera domkraften under ordentlig front stöttningspunkter. Sänk Corolla på läktaren och lämna uttaget på plats.
4

Slutför lossa alla muttrarna från framhjulen. Dra hjulen av och placera dem platt ner på ytan. Börja bromsoket felsökningen på framsidan förarsidan bromsok.
5

Shine ficklampan genom öppningen på framsidan av bromsok för att säkerställa att den inre bromsbelägg och yttre broms kuddar är exakt samma avstånd från båda sidor av bromsskivan.
6

Lossa och ta bort de två övre och undre bromsok bultar på baksidan av bromsoket med en spärr och en metrisk socket . Sätt i ena änden av en platt skruvmejsel mellan bromsskivan och den yttre bromsklossen. Bänd den yttre bromsbelägget fram och tillbaka mot bromsok kolv tills det finns tillräckligt slak för att ta bort bromsok från rotorn.
7

Dra tjocklek av av rotorn och hänga bromsok till en av de fjädringskomponenter bakom hjulnavet montering med ett gummiband. Dra båda bromsbelägg ur insidan av bromsoket. Inspektera bromsok kolv och gummi kolven runt kolven för brott och sprickor. Kontrollera också att se till att det inte finns några sprickor eller brott inom eller utanför bromsok. Kontrollera den bakre bromsslang till oket och se till att bromsen linjen är tät och inte läcker.
8

Har någon annan starta motorn och tryck på bromspedalen inåt. Inspektera bromsok kolv för att säkerställa att det kommer ut ur okhuset med inga begränsningar. Har hjälparen släpper bromspedalen. Inspektera bromsok kolv som det skjuts för att säkerställa att det inte finns några begränsningar som håller bromsok kolv från tillbakadragning. Har den andra personen stänga av motorn.
9

Skjut båda bromsbelägg tillbaka till insidan av bromsoket. Avlägsna bungee rep från bromsok och skjut bromsok tillbaka över sidan av bromsskivan. Dra fast de två bakre oket monteringsbultar tillbaka genom den bakre delen av bromsoket. Dra åt bultarna ner snäva med Ratchet och uttag. Har den andra personen starta motorn igen och tryck på bromspedalen in och ut för att säkerställa att båda kuddar komprimera ut och dra mot sidorna av bromsrotorn. Den yttre bromsklossen kommer bara tillbaka cirka en åttondel av en tum. Har den andra personen stänga av motorn.
10

Skjut tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna på tight. Flytta till passagerarsidan bromsok och upprepa samma procedur som beskrivs ovan för att felsöka passagerarsidan bromsok. Skjut sedan tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna på tight. Jack 1997 Toyota Corolla säkerhetskopiera och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften. Slutför dra åt muttrarna ner snäva med däck verktyg. Provköra bilen på en säker plats för att säkerställa att bromsfunktionen fungerar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59109.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.