Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en ABS-modul

ABS-modul är en del av ett fordon som styr det låsningsfria bromssystemet på nästan alla fordon, särskilt nytillverkade fordon. Det är på brandväggen och kommer som en del av makten pumpenheten. Den är kopplad till fordonet genom Torx-skruvar. Det är möjligt för en ABS-modul till kortslutning eller felfunktion. Spara pengar genom att köpa den nya delen och ersätta det själv. Saker du behöver
träkloss
Däck Tool Review Ordet jack och stå
Torx skruvmejsel
Mutter förare
Plast dräneringskärlet
Visa fler instruktioner

1

i parkeringsbromsen på din bil. Placera en träbit bakom en av de bakre däcken för att förhindra den från att rulla alls. Som en extra skyddsåtgärd, engagera nödbromsen. Lossa muttrarna på framsidan förarsidan däck.
2

Använd domkraften för att lyfta fordonet i luften genom att placera domkraften under axeln vid den främre förarsidan däck. Sänk bilen tills den sitter på stativet.
3

bort muttrarna helt med däcket verktyget och ta bort däcket från navet.
4

Lossa de 11 Torx-skruvar längs plasten fender liner, som ligger på insidan av hjulhuset, för att ta bort plasten fender linjer - dessa är bakom däcket i tomrummet av fordonets ram
5.

Leta flaskan vindrutan bricka i motorrummet när du tar bort fender liner. Det är framför hjulet väl inuti motorrummet. Lossa de tre skruvarna som håller fast den, med hjälp av en mutter förare.
6

Placera plast dropplåt på marken nedanför vindrutan vattenflaska. Ta gummislangen som ansluter till flaskan med handen och rake flaskan av brandväggen.
7

Hitta ABS-modulen, som är bakom där vindrutan bricka flaskan var på brandväggen. Lossa den elektriska kabelnätet, med handen, och dra ur kabeln ström pump.
8

Lossa de resterande sex Torx skruvar för att ta bort det från hela pumpenheten. Ta bort ABS-modulen från motorrummet och placera din nya i. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59171.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.