Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för bakbromsarna på 01 Chrysler 300

Chrysler släppt de första 300 under 1955 års modell. Den ursprungliga 300 varade genom 1971 års modell och inte återkommer som en modell av Chrysler i 27 år. Under 1999 Chrysler släppt en ny 300, döpt till 300M. Den 2001 Chrysler 300M kom utrustad med en 3,5-liters V-6 motor som producerade 253 hästkrafter och 255 foot-pounds av vridmoment. Den nya 300M kom också standard med fyra hjul skivbromsar. Chrysler rekommenderar att du byter de bakre bromsbeläggen på 2001 300M när bromsklossen fodret är mindre än 0.276 inches tjock. Saker du behöver
Turkiet Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Bungee strap
Flathead skruvmejsel
8-tums C-clamp
Ny rotor (er) (vid behov) katalog Skivbroms fett
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vätskenivån i broms huvudcylinder. Om nivån är över halvfullt, använd en kalkon Baster att ta bort vätskan tills huvudcylindern är endast halvfullt och överför vätskan till en liten behållare. Låt locket av huvudcylindern.
2

Lossa 300M bakre muttrarna, men lämna dem löst kopplad till bakhjulen.
3

Höj baksidan av Chrysler med en domkraft, och stödja den med pallbockar. Ta bort de bakre muttrarna och dra hjulen bort från fordonet.
4

Ta bort de två skruvarna styrpinne på baksidan av bromsok med en spärr och uttag. Dra bromsok fram och stänga av den bakre bromssystemet. Häng bromsoket från en närliggande upphängningskomponent med ett bungee rem.
5

Ta bort den yttre bromsbelägg från tjocklek genom att bända upp på metallen hållarfjädern på baksidan av dynan med en platt-head skruvmejsel och dra dynan bort av bromsoket.
6

Position en 8-tums C-klämman över tjocklek så att skruven delen vidrör det inre bromsbelägget och den fasta delen vidrör den bakre delen av bromsok . Dra åt C-klämman tills innerdyna slutar röra sig. Detta pressar bromsok kolven i bromsoket, skapa utrymme för nya kuddar.
7

Bänd upp den inre bromsklossen tills du kan ta tag i det med fingrarna, och dra sedan dynan från bromsoket. Lägg märke till att metallklämmor på baksidan av dynan insatsen in i håligheten i bromsok kolv.
8

Drag av rotorn från den bakre delen av 300M.
9

Stäng Mikrometern käkar och kalibrera den genom att trycka på "Reset"-knappen. Mät tjockleken på rotorns skivan i fyra områden med hjälp av mikrometer. Anteckna den tunnaste mätningen
10

Kontrollera rotorn för eventuella defekter, såsom:. Hotspots, mejsling eller en spegelblank glans. Om rotorn har fel, byt ut det eller ha det återuppstått med en professionell. Rotorn måste mäta minst 0.409 inches efter renovering, eller det behöver ersättas. Om inga defekter och rotorn är tjockare än 0.409 inches, placera den gamla rotorn tillbaka på fordonet.
11

tillbaka rotorn om den är tunnare än 0.409 inches, oavsett dess tillstånd.

12

Placera den nya eller återuppstått rotor på 300M, om tillämpligt.
13

Applicera ett tunt lager av skivbroms fett på baksidan av de nya bromsbelägg, på styrpinne bultar och på anliggningsytorna på bromsoket och bromsok fästet.
14

Placera inre bromsbelägg på bromsok kolv och vägleda metallklämmorna på baksidan av dynan i kolven. Tryck plattan tills den helt an mot bromsoket.
15

Montera yttre bromsbelägg på bromsoket genom att bända upp på metallklämma på baksidan med en platt skruvmejsel och trycka på plattan på tjocklek tills clipset säten på plats på caliperhuset.
16

Placera bromsoket på bromsok fästet och dra åt bultarna styrpinne till 17 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
17

Upprepa steg 4 till 16 för kuddarna på den andra sidan av 300M.
18

Installera de bakre hjulen på 300M och dra åt muttrarna . Lyft bilen med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk 300M till marken och vridmoment åt muttrarna med 100 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
19

Tryck och släpp upp bromspedalen tills den känns fast.

20

Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och lägga ny DOT 3 bromsvätska tills den når "Max" i behållaren.
21

Ta gammal bromsvätska i behållaren till en lokal som används fordonsindustrin flytande återvinningscentral. Många Bildelsaffärer utföra denna uppgift utan kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59193.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.