Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar skivbromsar fram och rotorer på en 2007 Camry

Toyota lanserade den första Camry i 1983 års modell, som skaparna försökte kontanter i den amerikanska önskan för front-drivna, fyrcylindriga bilar. Toyota drabbade märket, eftersom Camry blev en omedelbar succé. Den 2007 Camry var det första året modellen för en helt ny design. Detta Camry hade en mer aggressiv kropp stil, samt en elegant ny strålkastare och bakljus design. 2007 Camry kom utrustad med en 2,4-liters, rak fyrcylindrig motor som skapade 158 hästkrafter, och hade en valfri 3,5-liters, 268-hästkrafter V-6 motor tillgänglig. Den 2007 Camry kom också standard med skivbromsar fram. Toyota rekommenderar ersätter de främre bromsbelägg när fodret når 0.039 inches eller mindre, och de främre rotorerna när de mäter tunnare än 0.983 inches. Saker du behöver
Turkiet Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
8-tums C-klämma
set Blocknyckelsats
Bungee strap
Gummiklubba
Momentnyckel
1 quart ny DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vätskenivån i bromsen huvudcylindern. Om huvudcylindern är mer än halvfullt, avlägsna vätska från huvudcylindern med en kalkon Baster tills det bara är halvfullt. Överför vätskan till en liten behållare.
2

Lossa de främre muttrarna med Ratchet och uttag, men ta inte bort dem vid denna tidpunkt. Höj framsidan av Camry med en domkraft och placera pallbockar under hjälpramen. Sänk bilen tills bara pallbockar stöder det.
3

bort Camry s muttrarna och dra framhjulen från fordonet.
4

Placera en 8-tums C-clamp över bromsoket så att dess skruv sida vidrör den yttre bromsklossen och den fasta delen vidrör baksidan av bromsoket. Dra åt C-klämman tills den inte kan dra någon längre - det komprimerar den interna bromsok. Ta bort C-klämman.
5

Håll bromsok stiften på baksidan av bromsok med en kombination skiftnyckel och ta bort bromsok bultar med en spärr och uttag. Ta bort bromsok från bromssystemet och hänga den från en närliggande upphängningskomponent, med ett bungee strap
6

Dra de två anti-skrika fjädrar -. Den W-formade metall våren - från baksida på bromsbeläggen. Bromsbeläggen har en övre och en nedre fjäder. Dra bromsbelägg från bromsok fästet.
7

Ta bort Bromsokshållare bultar med en spärr och uttag och dra fästet från Camry.
8

Drag av rotorn av Camry. Knacka lätt på baksidan av rotorn med en gummihammare om rotorn inte dra bort lätt.
9

Installera en ny rotor på framsidan av Camry. Sätt tillbaka Okfäste runt rotorn och dra åt fästet bultarna till 79 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
10

Montera de nya bromsbeläggen på bromsok fästet med en pad slitagevarnarna placerade på toppen av båda dynorna. Sätt i de anti-skrika fjädrar i de små hålen på baksidan av bromsbeläggen.
11

Sitt bromsok på bromsok fästet. Håll bromsok stiften med en kombination skiftnyckel och dra åt bromsok bultar till 25 foot-pounds med en momentnyckel.
12

Upprepa steg 4 till 12 för bromsbelägg och rotorer på andra sidan av 2007 Camry.
13

tillbaka framhjulen på Camry och dra åt muttrarna. Höj Camry med en domkraft, och sedan ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna till 76 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
14

Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Lägg DOT 3 bromsvätska tills den når "Max" nivå på huvudcylindern. Stäng locket huvudcylinder och Camry huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59196.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.