Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en Auto Hydraulisk bromsslang

Din bil bromsar kräver konsekvent och säkert hydrauliskt tryck för att fungera korrekt. Ett symptom på en skadad bromsslang är gradvis förlust av bromsvätska från huvudcylindern behållaren. Att ignorera problemet placerar dig i riskzonen för plötslig katastrofala bromsfel orsakas av otillräcklig hydraulolja. Reparera en läckande eller defekt broms slang är inte komplicerat om du förstår hur man spåra linjerna. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Open-end flare skiftnycklar
Ny bromsledningen
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

hittar det skadade området av den hydrauliska ledningen. Börjar på huvudcylindern, följer varje metall linjer från början till slut, efter mörka eller fet fläckar. Fastställa vilken hjulet påverkas av den skadade ledningen.
2

Börjar under huven, använd obestämd flare skiftnyckel för att lossa och ta bort den skadade bromsslang från huvudcylindern. Använd domkraft för att höja den drabbade hjulet och ta bort den. Placera pallbock under ramen och försiktigt sänka bilen tills det är ordentligt stöd av stativet. Använd flare skiftnyckel för att dra linjen från hjulet bromsok. Avlägsna och kassera skadade linjen.
3

Installera den nya linjen. Manövrera försiktigt på plats, vara noga med att inte skada eller krusa metallen. Sätt den gängade änden i bromsoket och dra åt den med flare skiftnyckel, noga med att inte skada gängorna. Fäst den andra änden av linjen till huvudcylindern och dra åt den.
4

Öppna huvudcylindern och fyll den med ny bromsvätska. Öppna avluftningsventilen vid ratten bromsoket. Har en assistent pump bromspedalen upprepade gånger tills all luft i systemet töms. Dra åt avluftningsventilen, installerar hjulet och ta bort stödbenet. Fyll huvudcylindern med bromsvätska en gång och sätt på locket.
5

Testa bromsarna. Starta motorn och trycker på bromspedalen, kontroll av fasthet. Kör bilen och testa bromsarna flera gånger, varav minst ett nödstopp. Lufta bromsarna en andra gång om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59240.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.