Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromsrotorn på en 2005 Toyota Sienna

Toyota introducerade Sienna minivan 1998, för att ersätta Toyota Previa. Den 2005 Toyota Sienna var utrustad med en 3,3-liters multi-port bränsle insprutning, DOHC V-6 motor som kan producera 230 hästkrafter. Denna van var utrustad med möjlighet till två hjul eller fyra hjul skivbromsar. Byte av rotorerna på 2005 Toyota Sienna är en uppgift som bör utföras av en person med tidigare fordonsindustrin erfarenhet. Saker du behöver
Däck järn
1-ton eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar
3/8-tums enhet ratchet och uttag
skruvmejsel
kläder Metall hängare eller tunna metallstav
1/2-tums enhet breaker bar
1/2-tums enhet djup brunn Hylsnyckelsats
Tub av bromsok fett (se etiketten säger "säkra för användning på skivbromsar")
Nya bromsbelägg
Nya anti-gnissla klipp
1/2-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på Sienna. Kontrollera bromsvätskenivån i behållaren, placerad på förarsidan brandväggen i motorrummet. Ta bromsvätskan med en kalkon baster eller en flaska sifon om behållaren är på "Full" märke. Bromsen bör vara ca 1/2-tums under "Full"-märket före serva bromsarna.
2

Lossa främre hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj framsidan av Sienna med en domkraft. Placera domkraften under hjälpramen, bara inåt från de nedre länkarmarna. Ta bort muttrarna helt, ta sedan bort framhjulen från Sienna.
3

håller nedre bromsok glidstiftet med en fast nyckel, på baksidan av bromsok. Sliden stiftet är på baksidan av tjocklek, mellan oket och styrspindeln. Ta bort den nedre bromsok montering bolt med en 3/8-inch-drive Ratchet och uttag. Ta den övre fästskruven på samma sätt.
4

Dra bromsok fri bromsen, och häng bromsok från den främre fjäderben våren, med hjälp av en tråd klädhängare eller tunn metallstav. Låt inte bromsoket hänga med gummislangen den är ansluten till. Ta bort den yttre anti-squeal klipp från bromsok, med hjälp av en skruvmejsel om det behövs. Ta bort den yttre bromsbelägg från tjocklek.
5

Installera en stor C-klämman runt inombords bromsklossen och baksidan av bromsok. Sakta dra åt C-klämman att helt komprimera bromsok kolv. Ta bort C-clamp när kolven komprimeras, ta sedan bort det inre bromsbelägget anti squeal klipp och inombordare bromskloss. Kasta de gamla bromsbeläggen helt.
6

bort bromsok monteringsfäste bultar från baksidan av styrspindeln med en 1/2-inch-drive breaker bar och uttag. Ta bort bromsok fästet från Sienna. Ta bromsrotorn genom att dra bort det.
7

Montera nya bromsrotorn. Snurra en lug nut på klacken stud, mot ansiktet av en ny rotor. Grundligt belägga nya bromsrotorn med aerosol broms spray. Du bör använda ungefär hälften av en burk spraya båda sidor av en rotor. Montera bromsok fästet och bultar och dra åt bultarna till 79 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel och uttag.
8

Installera den nya inombords pad i bromsoket, sedan installera en ny anti -skrika klippet. Kontrollera att inombordsmotorer bromsbelägget har "L"-formade indikator metall slitage på den. Använd en skruvmejsel för att installera klippet om det behövs. Montera utombordaren bromsklossen (utan "L" formad indikator) i bromsoket. Installera anti-squeal klämman på den yttre bromsklossen.
9

bort bromsok glidstiften från baksidan av bromsoket för hand. Doppa glidstiften direkt i en balja med bromsok fett. Sätt i stiften tillbaka in i baksidan av bromsoket. Dab ett tunt skikt av bromsok fett på den exponerade fästplattan av utombordaren bromsklossen. Installera bromskaliperenheten och kuddar på bromsen. Sätt bromsok fästbultar och dra dem till 25 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Ta den enda tappmuttem från navet.
10

Upprepa steg 2 till 8 för att slutföra rotorn ersättning på den andra sidan av Sienna. Dubbelkolla din vridmoment på alla bromsok Monteringsbygel bultar och bromsok bultar. Montera de främre hjulen och ombonad muttrarna med däck järn. Höj Sienna bort av pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån van. Sänk van till marken. Omedelbart åt de främre hjulmuttrar lug till 80 foot-pounds med momentnyckel och en socket.
11

Pump bromspedalen långsamt och försiktigt, åtminstone 10 till 15 gånger. Bromspedalen ska stelna och bli svårare att pressa. Om bromspedalen är fortfarande mjukt efter 5 till 7 pumpar, sluta pumpa och lufta främre bromssystemet.
12

Kontrollera bromsvätskenivån under huven. Lägg bromsvätska vid behov, dra åt igen tanklocket på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59248.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.