Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter ABS styrenheten på en 2003 Mustang V6

för 2003 Ford Mustang var utrustad med en 3,8-liters V-6 i basutförande. Den 2003 Cobra, GT och Mach 1 Mustangs var utrustade med en 4,6-liters V-8. Bromsarna på basen 2003 Mustang var låsningsfria bromsar. ABS-styrenheten på 2003 Mustang är kopplad till bromsen hydrauliska styrenheten. Båda delarna arbetar i synkronicitet att säkerställa jämn bromsning i hela fordonet. Ändra ABS-modulen bör utföras av någon med föregående mekanisk kunskap. Saker du behöver
3/8-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel satt
T-20 Torx eller star-bitars skruvmejselhandtag
New ABS styrenhet
1 pint DOT 3 eller högre lönegrad bromsvätska
1-ton eller större kapacitet jack
4 pallbockar
Helt nivå arbetsytan
assistenten eller andra person
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på Mustang. Lossa luftfiltret locket klämma för hand. Skjut luftfiltret locket bakåt mot fordonets bakre del för att ta bort den från filterhuset. Ta den stora luftfilterhus trumman genom att dra loss från frontspoilern röret, utsätta den hydrauliska styrenheten (HCU), och ABS-styrenheten. Ställ luftfilterhuset enheten ur din arbetsplats.
2

Placera ett uppsamlingskärl under bilen, direkt under den hydrauliska styrenheten. Ta bort de fyra bromsledningar från toppen av modulen, med en skiftnyckel. Ta HCU bultar från fästet, med en spärr och uttag. Ta den hydrauliska styrenheten från motorrummet helt.
3

Ta bort de sex skruvarna från ABS styrenheten till HCU, med en Torx T-20 skruvmejsel. Använd en tång på torxmejsel om skruvarna oxideras eller svårt att vända. Ta ut den elektriska kontakten från ABS styrenheten för hand. Använd en liten platt skruvmejsel för att bända förbindningsflikarna gratis, om det behövs.
4

Ta bort ABS-styrenheten från HCU genom att försiktigt dra det rakt uppåt. Installera den nya ABS-styrenheten på HCU. Dra åt alla sex skruvarna tills de ligger tätt, med T-20 skruvmejsel. Inte moment inte skruvarna eller du kan spricka eller gå sönder i ABS-modulen.
5

Installera HCU på fästet. Sätt i och dra åt bultarna tills de ligger tätt. Vrid skruvarna 1/2-turn längre att vara lika med 13 foot-pounds av vridmoment som krävs för styrenheten.
6

Montera bromsslangar tillbaka till HCU och dra åt dem ordentligt, med en öppen -end skiftnyckel. Vrid line beslag 1/2-turn mer att vinna de 14 foot-pounds av vridmoment som behövs för bromsledningar.
7

Lossa främre hjul muttrarna med ett däck järn. Höj framsidan av Mustang med en domkraft, och plats pallbockar under den vänstra och högra sub-frames. Sänk bilen på domkraften. Ta bort de främre muttrarna, ta sedan bort framhjulen helt.
8

Öppna och fyll behållaren bromsvätska till "FULL"-märket, med DOT 3 eller högre lönegrad vätska. Höj den bakre delen av Mustang med en domkraft, och placera jack står vid båda ändarna av axelhuset. Ju längre ifrån varandra du placera står, desto större bilens stabilitet. Sänk Mustang på pallbockar.
9

Be din assistent för att komma in i Mustang. Öppna luftningsskruven på fästplattan på passagerarsidan bakbroms församling. Vrid skruven moturs med en skiftnyckel. Be din assistent att försiktigt trycka ner bromspedalen och håll den intryckt. Stäng luftningsskruven när pedalen är nere, och instruera din assistent för att släppa upp bromspedalen. Upprepa detta steg tre gånger för att lufta bakbromsen församling.
10

Flytta till förarens bromsok. Lossa luftningsskruven på övre bromsok området, med en skiftnyckel. Be din assistent att försiktigt trycka på bromspedalen i golvet och håll den. Dra åt luftningsskruven när pedalen är nere. Upprepa detta steg tre gånger för att lufta den främre bromsok. Kontrollera och fyll din behållare bromsvätska till "FULL"-märket.
11 Steg

Repetera 9 att blöda förarens bakbroms församling. Upprepa steg 10 för att lufta bromsok passageraren fram. Denna metod kallas cross blödning, och kommer att ta bort all luft från hela systemet. Systemet var helt öppen när du tagit bort alla fyra bromsledningar från HCU.
12

Kontrollera din bromsvätskenivån och fyll behållaren om så behövs. Be din assistent att försiktigt pumpa bromspedalen 10 till 15 gånger. Om bromspedalen inte blir stel efter fem pumpar, berätta för din assistent att sluta. Upprepa hela blödning bromsen kors igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59250.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.