Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byta ut den bakre trumbromsar på en 2005 Toyota Matrix

Den 2005 Toyota Matrix var tillgängliga i front-wheel-drive och all-wheel-drive versioner, och var utrustad med en 1,8-liters, rak fyrcylindrig motor som producerade 170 hästkrafter. Toyota Matrix var ett joint venture mellan Toyota och General Motors. General Motors version av Toyota Matrix var Pontiac Vibe. De bakre trumbromsar på 2005 Matrix är en komplex uppsättning av bromskomponenter och fjädrar. Trumbromsar är oftast bort att byta bromsbackarna eller trummor, men hjulcylindrarna och hårdvara kan behöva bytas ut också. Saker du behöver
Däck järn
1-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
platt skruvmejsel
gummiklubba
Spetstång
Open- end skiftnyckel uppsättning
Mutter drivrutin (tillval) katalog Nya bromsbackar
Nya trumbroms hårdvara kit
nytt hjul cylindrar (valfritt) katalog Ny broms trummor (tillval) katalog Assistant Review 1/2-inch-drive momentnyckel och hjulmutter socket
Visa fler instruktioner
Byta Bakbroms
1

Lossa de bakre muttrarna på Matrix. Höj den bakre delen av bilen med en domkraften under axelbalken. Placera pallbockar cirka sex inches inåt från baksidan av däcken för att tillåta åtkomst till bromsen fästplattan. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna och hjul.
2

bort bromstrumman. Om trumman har fastnat, ta bort det ovala gummiproppen från fästplattan med en platt skruvmejsel. In skruvmejseln genom hålet i stödplattan, och tryck nedåt på själv inställningsratten. Detta kommer att dra bromsbackarna från trummorna. Knacka sidorna av trumman med en gummihammare och vicka trumman från sida till sida, om det behövs.
3

Demontera returfjädern mellan skorna, virad runt själv justerhjul. Använd tång för att dra våren fri från båda skorna. Ta bort de två cirkulära hold-down fjädrar och clips för framåt monterade bromsvajer. Använd ett par nål-tång eller en mutter föraren att vända den cirkulära klipp i slutet av fjädern att anpassa den avfasad spets av stiftet. Avlägsna den främre bromsen skon. Ta jaget justerhjul och bar från församlingen.
4

Ta lastrummet ned våren och stift för bakre skon med tång eller mutterdragare. Ta bort kabeln parkeringsbromsen bakifrån skon med en tång. Avlägsna den bakre skon från bromsen. Avlägsna ankaret fjädern från den bakre skon. Ta bort C-klippet som håller spaken på den bakre skon med en platt skruvmejsel. Avlägsna spaken från den bakre skon.
5

Kontrollera tätningar på vardera änden av hjulet cylindern vid den övre delen av bromsanordningen. Om tätningarna är våta med bromsvätska eller ser torra och spruckna, byt hjulcylinder. Avlägsna bromsledningen från den bakre delen av hjulcylinder med en linje skiftnyckel. Ta bort de två skruvarna som håller hjulcylinder vid fästplattan. Installera den nya hjulcylinder. Efterdra alla skruvarna ordentligt, vrid nyckeln ca 1/4 varv längre. Montera och dra åt bromsen linje till hjulcylinder så att den sitter tätt.
6

Montera spaken och C-klämma på den nya bakre skon. Den bakre sko är försedd med en liten metall röret för att hålla spaken parkeringsbromsen. Montera skon på fästplattan. Sätt i en ny nedhållande stiftet genom den bakre delen av fästplattan och skon. Installera en ny nedhållarfjäder klipp, våren, då det andra klippet på stiftet. Vrid den yttre klippet så det bildar ett "+"-form med den tillplattade änden av stiftet. Installera justeranordning på bakre skon i urtag anordnat i skon.
7

Montera främre skon på fästplattan och anpassa den till den egna justeranordning. Montera stift, clips och nedhållarfjäder för främre skon. Gör samma "+"-tecknet med den yttre klämman och stiftet att låsa fjädern på plats. Montera ankaret våren mellan de båda bromsbackarna med tång. Montera returfjädern mellan båda skorna.
8

Placera ett måttband över öppningen på den inre sidan av bromstrumman, för att mäta avståndet mellan två sidor av trumman. Om mätningen av trumman gapet är lika med eller större än 9 1/16 inches bred, sedan byter trumma.
9

Installera bromstrumman över de nya skorna. Använd inställningsratten för att rymma storleken på de nya skorna inne i trumman om det behövs. Installera ett enda lug mutter på en av de lug dubbar, för att hålla trumman på plats. Vrid själv justeraren med en platt skruvmejsel för att justera skorna utåt till trumman, med hål i fästplattan. Ta den enda tappmuttem från ansiktet av bromstrumman när du är klar med installationen.
10

Upprepa steg 2 till 8 för att slutföra bromssko och hjulcylinder (tillval) ersättning på andra sidan av Matrix. Om du byter ut någon av hjulcylindrarna, måste du lufta bromssystemet. Detta beskrivs i avsnitt 2. Om du inte byter cylindrarna, gå direkt till avsnitt 3.
Lufta bromsar
11

Öppna huven. Kontrollera bromsvätskenivån och se till att behållaren är fylld till "FULL"-markeringen. Fyll behållaren med färsk bromsvätska vid behov. Be din assistent att sitta i förarsätet i Matrix.
12

Be din assistent att pumpa bromspedalen på bilen tills den är fast, sedan hålla den med tyngden av hans fot. Öppna luftningsskruven när han håller ner bromspedalen och berätta för honom att sakta trycka pedalen i golvet. Stäng bleeder när pedalen är i golvet. Upprepa detta steg tre gånger, eller tills inga bubblor kommer ut ur luftningsskruven. Kontrollera och fyll på bromsvätskebehållaren. Upprepa för den andra sidan, om tillämpligt. Montera och dra behållaren lock. Addera justering av bromsarna
13

Installera båda bakhjulen på Matrix och dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn.

14

Vrid ett bakhjul med handen. Om bakhjulet inte göra en fullständig rotation då bromsarna är överjusterad. Om bakhjulet gör mer än ett helt varv, då de bakre bromsarna är under-justerade. Använd själv skaderegleraren hjulet genom den bakre fästplattan för att justera bromsarna in eller ut. Vrid ratten igen för att testa din broms spänning mot trummorna. Upprepa detta steg på andra sidan av bilen för att göra den slutliga bakre vals justering.
15

Höj Matrix bort av pallbockar med domkraft. Ta läktaren underifrån bilen. Sänk bilen till marken. Dra åt de bakre hjulmuttrarna till 80 foot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnyckel och hjul socket.
16

Sitt i förarsätet i Matrix. Pumpa på bromspedalen flera gånger. Detta kommer sits bromsbackarna mot trumman för initial inbromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59306.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.