Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

03 Silverado Rear Pad Installation

General Motors började använda "Silverado" namn 1975 för att skilja den högsta trim nivå på sin C-och K-serien av pickuper. År 1999 släppte Chevrolet ett nytt, modernare utseende pickup och gav den välbekanta "Silverado" namn. Den 2003 Silverado kom i tre storlekar, 1500, 2500 och 3500, vilket indikerade den halv-tons, tre fjärdedels ton och en-tons modellerna, respektive. Byte av bakre bromsarna på alla tre modellerna, utan dubbla bakhjul, är samma okomplicerad process, utom de varierande vridmoment specifikationerna. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
8-tums C-klämma
Blocknyckelsats
Gummiklubba
Ny rotor (tillval) katalog Momentnyckel
Skivbroms fett
Ren, luddfri trasa
Visa fler instruktioner
1

Lossa lastbilens bakre muttrarna med Ratchet och uttag, och höja den bakre delen av Silverado med en domkraft. Slide pallbockar nedanför lyftpunkterna på lastbilens rambalkar och sänka Silverado på pallbockar. Ta bort muttrarna och dra bakhjulen av lastbilen.
2

Ställ en åderlåtning pan under bakre oket. Placera en 8-tums C-klämman över tjocklek, så att dess fasta delen vidrör den bakre delen av tjocklek och dess skruv del vidrör den bakre delen av den yttre bromsklossen.
3

Öppen bromsen avluftningsventilen, vilket är ¼ tum metall ventil på baksidan av bromsok, genom att vrida den ett halvt varv moturs med en kombination skiftnyckel, sedan omedelbart dra åt C-klämman. Fortsätt att dra åt C-klämman tills det stannar, sedan omedelbart stänga avluftningsventilen med kombinationen skiftnyckel.
4

Lossa de två bromsok stiften med en spärr och uttag, och dra bromsok stiften från bromsoket. Dra bromsok från sitt fäste och hänga den från en närliggande upphängningskomponent med ett bungee rep. Dra bromsbelägg utanför bromsok fästet. Dra pad tofflor - metallen shims placerad ovanför och nedanför den punkt där dynorna var - utanför Okfäste
5

Drag av rotorn från den bakre navet samtidigt som du vrider den mot baksidan av. lastbilen, om rotorn inte drar av lätt, lätt slå sin bak med en gummiklubba, ta sedan bort det
6

Inspektera rotorn för eventuella defekter, inklusive sprickor, slipa märken, hot spots. eller en spegelblank glans. Om några defekter, byt rotorn med en ny.
7

Ställ rotorn på den bakre navet och skjut den inåt samtidigt som du vrider den mot baksidan av lastbilen tills den sitter på bakre navet. Denna snurrande rörelse hjälper det rensa trummor parkeringsbroms.
8

Placera bromsok fästet på bakre navet och hand-gänga sina fästskruvar. Dra åt Okfäste bultarna till 148 foot-pounds på en Silverado med en GVWR av 6,400 pounds, £ 7200 eller £ 9900, och 221 foot-pounds på en Silverado med en 12.300 pund GVWR, med hjälp av en momentnyckel och uttag. Press ny platta tofflor, som ingår med bromsbelägg, i bromsoket fästet. De tofflor är asymmetriska, så att de bara gå på ett sätt.
9

Slide nya bromsbelägg i bromsoket fästet och applicera en tunn beläggning av skivbroms fett på baksidan av varje dyna.

10

Rengör gamla fettet bort bromsok stiften med en ren, luddfri trasa. Applicera ett tunt lager av nya skivbroms fett till den släta delen av varje stift. Får inte fett på gängorna. Ställ bromsok på sin konsol, sätter bromsok stiften och hand-tråd dem. Dra bromsok stiften till 31 foot-pounds på en Silverado 1500, eller till 80 foot-pounds på en 2500 eller 3500, med hjälp av en momentnyckel och uttag.
11

Upprepa steg 2 till 10 för att ersätta dynorna på andra sidan av lastbilen.
12

tillbaka bakhjulen och dra åt muttrarna. Höj lastbilen av domkraften står med en domkraft, ta sedan bort domkraften. Sänk Silverado till marken. Dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 140 foot-pounds.
13

långsamt trycker på bromspedalen ungefär två tredjedelar av sin reseavstånd och släpper det långsamt. Upprepa detta steg tills pedalen känns fast, detta tar normalt ca 9 till 10 slag
14

Skruva huvudcylindern locket och lägg ny DOT 3 bromsvätska tills vätskenivån når "Max". linje på huvudcylindern behållaren. Dra åt locket på huvudcylindern.
15

Kör Silverado till en slät väg med liten eller ingen trafik. Accelerera trucken till ca 20 mph, sedan ta lastbilen till ett stopp med måttlig pedaltryck, men inte låsa upp bromsarna. Upprepa detta steg 19 gånger med en 1-minuters kylning period efter varje stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59320.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.