Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta ABS Hydraulaggregat på en 1995 Honda Accord

Honda kompletterat sin befintliga kompakt Civic med medelstora Accord i 1976 års modell. 1994, omgjorda Honda Accord för femte gången i sin livslängd. Den här gången var dock redesign drastiskt, eftersom det gav Accord en mjukare körning, förbättrad hantering och bättre aerodynamik. Den 1995 Accord hade valfria låsningsfria bromsar i sin LX trim linje och standard ABS i EX trim nivå. Den Accord s ABS-system använde en hydraulisk enhet, som Honda dubbade ABS modulatorenhet, för att styra fluidtrycket på varje hjul. Luft i denna modulator kan skapa kaos i överenskommelsens ABS, men blödning systemet vid första tecken på problem kan förhindra potentiellt katastrofala misslyckanden. Saker du behöver
sexgradig box-nyckel som
1/4-tums innerdiameter klar vinyl slang
Clear container
Fresh DOT 3 bromsvätska
Visa mer Instruktioner
1

Hitta låsningsfritt bromssystem modulatorenhet på förarsidan av brandväggen. Dra gummihylsan från avluftningsventilen, 1/4-tums metall ventilen, på toppen av enheten. Skjut en sexgradig box-end skiftnyckel på avluftningsventilen och tryck en 1/4-tums innerdiameter klar vinyl slangen på ventilen.
2

Guide den fria änden av vinyl slang i en tydlig behållare.
3

Håll behållaren och slangen med ena handen och vrid lådan fast nyckel en åttondel till en fjärdedel av ett varv medurs för att starta flödet av bromsvätska i behållaren.
4

Dra avluftningsventilen när flödet av hållplatser bromsvätskan.
5

Instruera en assistent för att starta motorn och låt motorn gå på tomgång ungefär en minut. Berätta assistenten för att stänga av motorn.
6

Upprepa steg 3 till 5 tills inget mer vätska kommer från vinyl slangen. Du kan behöva upprepa steg tre eller fyra gånger för att tömma all vätska.
7

Skruva av locket från bromsvätskebehållaren och fyll behållaren till "Max" linje med färsk DOT 3 bromsvätska. Häll långsamt vätskan för att undvika bubblor bildas i behållaren.
8

Upprepa steg 3 till 5 ytterligare två gånger, sedan toppen på bromsvätskebehållaren med färska DOT 3 bromsvätska.

9

Vänd lådan fast nyckel en åttondel till en fjärdedel av ett varv, och berätta för din assistent för att starta motorn. Lyssna som ABS-modulatorn s pumpen startar när motorn är igång.
10

Stäng avluftningsventilen när en jämn ström av vätska strömmar från vinyl slangen. Låt motorn gå på tomgång tills du hör modulatorn pump avstängd, sedan stänga av motorn. Om "ABS" tänds under denna process, stäng av motorn och upprepa steg 9 och 10.
11

Kontrollera vätskenivån i bromsvätskebehållaren och råga behov. Tryck på ryggen gummi locket på avluftningsventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59359.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.