Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar 1995 Buick Skylark broms rotorer

När du äger ett fordon finns det en förväntan om hur länge bromsarna ska pågå. Vissa bromsbelägg håller längre än andra, men när du köper en ny bil skulle du tro att dynan kvalitet skulle vara bra. Detta var inte fallet för 1995 års Buick Skylark. GM hade en teknisk tjänst bulletin för de främre bromsarna på denna bil på grund av den korta livslängden. Den fix för detta problem var att installera nya, högre kvalitet, bromsbelägg och rotorer, som du kan göra själv. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Tvingfäste
Silicon broms smörjmedel
Ratchet
Allen-head sockets
Momentnyckel
Open-end metriska skiftnycklar
Fresh DOT 3 bromsvätskebehållare
Skyddsglasögon
Skyddshandskar
Wire hängare
Hammer
Stålborste
Spay bromsrengöringsmedel
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på en plan, jämn yta. Aktivera parkeringsbromsen. Sätt på dig skyddsglasögon och skyddshandskar. Lossa muttrarna 1/4 varv moturs. Palla upp fordonets front och placera pallbockar under fästena. Slutför bort framhjulen. Placera Tvingfäste över baksidan av bromsok med den justerbara sidan på den yttre bromsklossen. Öppna luftningsskruven och komprimera bromsok kolv med C-clamp. Dra åt luftningsskruven till 9 foot-pounds med momentnyckel.
2

Ta bort bromsok bultar i vardera änden av bromsok med rätt allen-head socket. Ta inte bort skruven i slutet av bromsledningen. Använd en bit mekaniker tråd eller en klädhängare att hänga tjocklek från spiralfjädern så att det finns slack i bromsledningen. Ta bort den yttre bromsbelägg från bromsoket genom att bända på av fäste, och den inre dynan genom att dra den bort från kolven. Ta bort bromsok bultar och byt ut dem om de är korroderade eller anfrätt.
3

Ta bromsrotorn. Om rotorn inte kommer lätt glida av, sätt tillbaka muttrarna för hand. Slå rotorn med din hammare mellan lug dubbar tills rotorn lossnar. Ta bort muttrarna och rotorn. Rengör rotorn monteringsytan med stålborste. Rengör ny rotor noggrant med spray bromsrengöringsmedel. Installera den nya rotorn och installera en lug nut hand att hålla den på plats.
4

Rengör bromsok och styrspindeln med en stålborste där de nästan få kontakt. Applicera en liten mängd silikon smörjmedel på båda ytorna. Applicera ett tunt lager av silikon smörjmedel i bromsoket bulthålen och baksidan av bromsbeläggen. Skjut bultarna i bromsoket. Installera bromsbeläggen genom att klippa dem till bromsok med förslitningsavkännare nedåt. Montera oket och dra åt bultarna till 38 foot-pounds. Ta tappmuttem från rotorn.
5

Öppna huven. Lägg bromsvätska till hela linjen. Pumpa med bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskan igen och fyll på vid behov. Montera hjulen och ombonad muttrarna. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna med 100 foot-pounds i ett stjärnmönster. Bryt i bromsbeläggen genom att göra flera bromssystem applikationer utan att komma till en punkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59370.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.