Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bromsoken bort av en 2004 Cavalier

General Motors mest sålda kompakt bil i 2004 var Chevrolet Cavalier. Bilen är perfekt för pendling och bränsle körsträcka blir nästan 37 mpg på motorvägen. Den Cavalier kom standard med 2,2 liters fyrcylindrig motor och var tillgänglig med antingen en femväxlad manuell eller fyrväxlad automatlåda. Den ena har denna bil saknade var standard ABS. Oavsett om du hade de valfria ABS eller inte, upprätthålla bromssystemet var frekvent som de främre bromsbelägg inte tenderar att pågå mycket länge. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
metriska hylsor
Tvingfäste
Allen-head uttag
Stålborste
DOT 3 bromsvätska
Stoppklossar
Momentnyckel
Wire hängare
Hammer
Broms mircometer
Silikon bromsfett
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan, jämn yta. Aktivera parkeringsbromsen. Placera stoppklossar runt bakhjulen. Lossa främre muttrarna 1/4 varv. Lyft fordonets front. Placera domkraften under ramen och sänka bilen. Ta bort muttrarna och framhjulen.
2

Lossa de två Allen-bultarna som håller bromsoket på plats. Ta bort bromsok och hänga om från spiralfjädern med tråd hängare. Ta bromsrotorn. Om rotorn inte är löst montera muttrarna för hand. Strike rotorn mellan muttrarna tills rotorn lossnar. Ta bort muttrarna och rotorn. Rengör ytan nav parning väl med stålborste.
3

Installera den nya rotorn. Installera en lug nut hand att hålla rotorn på plats. Smörj bromsok diabilder och baksidorna av bromsbeläggen med ett tunt skikt av silikon bromsfett. Montera bromsbelägg till nya bromsok genom att klippa dem på plats och se till att elektroderna sitter jäms med oket och med sensorerna uppåt. Installera den nya bromsok och belägg på fordonet. Dra bromsok bultar till 38 foot-pounds med momentnyckel.
4

bort bromsen linje från den gamla bromsoket genom att lossa fästskruven och installera det på den nya bromsok med nya ringar mässing Tätning på båda sidor av bromsledningen. Dra bulten bromsledningen till 37 foot-pounds. Fyll cylindern broms master med DOT 3 bromsvätska. Utfall de främre bromsarna. Har en assistent sitta i bilen. Instruera din assistent för att trycka ner bromspedalen och håll den. Öppna bromsok luftskruv och stäng den genast. Instruera din assistent för att släppa upp bromspedalen. Upprepa dessa steg tills bara en stadig ström av vätska kommer ut ur luftningsskruven, kontrollera bromsvätska ofta. Dra de avluftningsskruvarna till 115 tum-pounds.
5

Installera framhjulen och dra åt muttrarna med 100 foot-pounds. Sänk fordonet. Pumpa på bromspedalen för att se till att du har bra bromstryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59371.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.