Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en farthållare

Det vanligaste problemet med farthållare system är fel att engagera och underlåtenhet att upprätthålla en viss hastighet. Beroende på år och modell av fordonet, kan speciella verktyg såsom en voltmeter och vakuum tester behövas för att diagnostisera problemet. Rådfråga din tjänst bruksanvisningen innan du påbörjar denna procedur för något speciellt att serva din bil. Saker du behöver
Open end box slutet skiftnyckel
Fender täcka
Skyddsglasögon
testlampan Review, Digital volt ohmmeter tråd
Jumper och clips
Handhållna vakuumpump
Vakuum mätinstrument
Spetstång
Skarvning och ledningsanslutningsanordningen verktyg kontakter
Wire som behövs
mats Papper golv (för att hålla kundens bil ren) katalog Inspektionsspegel
ny säkring ( som behövs) katalog ersätter Styrenhet (efter behov) katalog Throttle koppling (efter behov) katalog Scan Tool (efter behov) katalog Logikprob (tillval)
Visa fler instruktioner

1

diagnostisera problemet om farthållaren inte aktiveras. Kontrollera säkringen farthållare. Detta steg är ofta förbisedd och diagnos fokuserar på vad som verkar vara mer troliga problem. Leta reda på säkringsdosan under förarens konsol. Den har ett plasthölje som kan tas bort. Kontrollera insidan diagrammet för att avgöra vilken säkring du behöver kontrollera. Sond båda sidor om säkringen. Om en eller varken tänder testet ljuset, är säkringen defekt och ersätta. Kontrollera funktionen farthållaren efter byte av säkring. Om det fungerar, inga ytterligare reparationer är nödvändiga. Om inte, fortsätt med dessa förfaranden.
2

Gör en visuell kontroll av alla ledningar i samband med farthållaren. Använd din inspektion spegel för att se platser som du inte kan se annars. Leta efter smält isolering, trasiga kablar, brända kablar och tvinnade trådar utan en tråd kontakt. Reparera eventuella tråd skador med skarvning och ledningsanslutningsanordningen verktyg och rätt storlek tråd kontakten för tråden du reparerar. Använd ett kopplingsschema och en voltmeter för att lokalisera kablar som går till regulatorn och terminaler servo. Servicehandboken kommer att berätta vad spänningen ska vara och huruvida servo och controller arbetar på rätt spänning. Kabeldragning och tråd kontakter kan köpas hos din lokala delar butik eller återförsäljare.
3

Inspektera broms (och koppling om så utrustad). Om dessa är ur justering, kan spänningen får inte komponenter nedströms med tillräcklig kraft för att manövrera farthållaren. Dessa kan justeras till rätt inställning genom att använda din tjänst manual för rätt läge.
4

För vakuum-drivna system, måste du utföra olika åtgärder än de som används för en elektronisk installation . Starta motorn. Använd din vakuummätare, kontrollera vakuum vid undertryck linje till servo. Vakuum bör läsa 10 inches av kvicksilver på tomgång. Om du inte kan hitta dessa delar, använda din tjänst manual för att hitta dem.
5

visuellt för vakuum läckor i frigörandet slang och ventil. Byt ut slangen om läcker. Använd den digitala volt ohmmeter att kontrollera motståndet hos servo magnetventiler lindningarna. Kontrollera din service manual för korrekt avläsning. Kontrollera om ett vakuum läcka på servo. Om resultaten av dessa kontroller är tillfredsställande, är regulatorn oftast defekta. Köp en ny del på din lokala delar butik eller återförsäljare.
6 p Om farthållaren inte hålla inställd hastighet, kolla gasreglaget koppling justering. Använd din service manual för rätt procedur för att justera kopplingen. Om kopplingen är korrekt justerade, kontrollera att vakuum läckor vid servo. Vrid motorn på om den är påslagen, och använda jumper kablar för att aktivera servo magnetventiler. Applicera vakuum med den handhållna vakuumpump. Om servot underlåter att hålla vakuum, ersätta den med en ny del. Denna del kan köpas hos din lokala delen butik eller återförsäljare. Om båda testerna är bra, måste detta innebär att fartstyranordningen är verkningslös och bytas ut. Denna del kan också hittas på din lokala delar butik eller återförsäljare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59849.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.