Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Om fälgar

Din bil kan ha en kraftfull motor, stor kropp och trim, men utan fälgar, allt som skulle vara till någon nytta. Fälgarna är utformade inte bara att montera ett däck på så bilen kan rulla på vägen, men för att klara acceleration, bromsning och plötsliga svängar samtidigt lägga stil och personlighet till fordonet. Identifiering

fälgen är metallen hjulet på vilken ett däck monteras. Fälgar utformad för personbilar kommer med en djup fördjupning i mitten för att göra däcket installation och borttagning lättare. När vulsten ringen av ett däck är installerad i fälgen, droppar det in i centrum och den motsatta däcksfoten kan tvingas in i hjulet. Därefter fylls däcket med hjälp av hjulventilen monterad på sidan av fälgen. Funktioner

En vanlig fälg är bildad runt den yttre kanten av hjulet
. Den blickfång, även kallad en spindel, kommer med klacken skruvhål för att montera hjulet över fordonet navet. Om du tittar noga, väcker en rad eller remsa runt kanten eller läppen av hjulet. Denna ås är en säkerhets-stöd för att hålla däckfötterna inuti hjulet ifall däcket blåser ut eller utvecklar en läcka som bilen rullar på vägen.
Typer

fälgar gjorda av magnesium eller aluminium kallas mag hjul eller mags, och de installeras utan omslag. Många mags avsedda för idrottsutövning fordon har stora öppningar för att hjälpa till att kyla bromsskivan och dynor monterade över hjulaggregatet.
Överväganden

dock fälgar inte behöver vara tråkig eller ful, du kan lägga till i din bils utseende med rätt uppsättning av hjulsidor. Dessa särskilda omslag finns i olika storlekar för att dölja mitten eller hela hjulet. Men var försiktig när du tar bort och installerar dem. Bänd runt och mellan locket och hjulet försiktigt tills luckan lossnar. För att installera ett fodral, bara placera och håll den stadigt med handen över fälgen, se ventilskaftet sticker ut genom locket. Stryk lätt över locket med en gummiklubba tills den faller på plats.
Varning

Ett vanligt problem i samband med fälgar är däckets vibrationer, som du kan känna på ratten eller i mitten av bilen, speciellt när man kör i hastigheter mellan 20 och 70 mph. Denna vibration kan orsakas av överdriven däck kast, men också av en böjd kant-i vilket fall det behöver bytas-eller monterade däcket ur balans. I detta fall kan en däckverkstad åtgärda problemet genom att tillsätta små blyvikter till kanten för att balansera hjul och däck montering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59860.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.