Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en oljetrågspackning

Oljeläckage får fula, rörigt och dyrt. Kontroll olja och lägga en kvart bara för att droppa ut överallt är inte bra för miljön eller för din plånbok. Heres hur du på att fixa det läckande oljetrågspackning! Saker du behöver
Handverktyg-beroende på märke modell.
Visa fler instruktioner
1

Första steget är att kontrollera att oljetråget packningen läcker, ren och kontrollera igen är det typiska sättet att sätta fingret på. När du vet att du behöver titta på pannan. Matcha de verktyg du ser att du kommer att behöva. Beroende på bil kan du behöva koppla en motor mount att palla upp motorn så att pannan att glida ut. Nästa du behöver för att få packningen oljetråget. Att köpa ett bra namn märke skulle bee en bra idé. En billig packning kan leda till att göra reparationen två gånger. Fånga vissa packning tätningsmedel också för att hålla packningen på plats. Placera packningen ut så förblir platt.
2

Lyft bilen och tappa ur oljan för att undvika en röra av gamla olja som spillts. Montera avtappningspluggen för att undvika förlust. Lossa skruvarna oljetråget till blocket. Normalt de är som en 10 eller 11mm, men de kan variera från bil till bil. Formen bör droppa ned, finns det vissa fordon som pannan inte kan rensa tvärelementet. På denna punkt kan du behöva hissa motorn upp lite. Ibland kan detta göras med en koppla en motor mount. Om du behöver koppla bort en som gör det möjligt för motorn att flytta mest. När pannan tas bort måste du ta bort den gamla packningen från både blocket och
3

panorera. Du kan använda en skrapa rakblad, trasor och broms renare att få ytorna rena. Nu är en bra tid att titta och se om det finns något skräp eller slam bygga upp i pannan eller blocket. Försök att spraya blocket området så det är ren tillsammans med pannan så att du kan utför läckagekontroll Rengöring pannan inuti är en bra idé också. Rita packningen på pannan och se till bulthålen laguppställningen. Om de inte gör det, kanske du har fel packningen. När bulthålen linje upp, lyfter packningen av och använda små klickarna regelbundet på pannan bara för att göra packningen pinne i stället.
4

När packningen är klibbig du kan byta ut pannan till motorblocket. Se till att packningen inte flyttas. Börja trä om bultarna. Kontrollera packningen instruktioner för att se om det finns ett mönster för att dra åt bultarna i. Om det inte är konsultera en reparationshandbok. När pannan bultar ersätter tight några andra delar du tagit bort. Låt bilen ner och ersätta oljan. Starta bilen och kontrollera oljan kontrollera oljenivån är inom driftområdet åtminstone mellan ADD och heldragna linjer. Titta under bilen och se till att det inte finns några droppar. Se över området regelbundet bara för att kontrollera att inga läckor förekommer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59877.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.