Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Om Car Engine Flushing

Flushing motorn och kylaren är ett förebyggande underhåll som bör utföras minst vartannat år. Det är en fråga om tid snarare än körsträcka. Frostskyddsvätskan har förmågan att förhindra rostbildning i motorn, som är gjord av gjutjärn. Gjutjärn ges till rostar snabbt om det finns inget som hindrar det. Flushing motorn också blir av skalan och kalkavlagringar. Betydelse

Flushing motorn och kylaren kommer förlänga livslängden på kylaren, värmeelementet och eventuella metall linjer vatten, såsom värmare linjer. Flushing rensar kärnorna i kylaren för att hålla ett bättre flöde. Det hjälper också till att befria kylsystemet av kalkavlagringar som kommer att äta bort på komponenterna i kylsystemet. Det skyddar vattenpumpen och packningar samt pluggar frysa.
Fakta

Den vanligaste frostskyddsmedel under åren var en grön färg, som Zerex och Prestone. Grön frostskyddsmedel börjar faktiskt bli frätande efter två år och gör mer skada så bra. Den nyare typen av frostskyddsmedel kallas Dexcool är en orange färg och används i de flesta nya bilar. Det går inte att slå frätande i tid och även ger bättre smörjning till vattenpumpen, vilket resulterar i längre av vattenpumpen.
Tidsplan

den gröna typ av frostskyddsmedel, är den rekommenderade tiden mellan spola ut det två år. Vid spolning ett kylsystem, bör spola användas först, låt motorn gå i 10 minuter innan du låter motorn svalna. Den orange Dexcool frostskyddsmedel sägs vara permanent även auto tekniker är överens om att de inte litar på att lämna den i mer än tre år.
Procedur

installerar en burk kylning Systemet spola till kylaren och starta bilen. Låt den gå tills den når normal arbetstemperatur. Stäng av bilen och låt den svalna i 20 minuter.

Sätt ett uppsamlingskärl under kylaren och dränera frostskyddsmedel med antingen petcock eller genom att slangen nedre värmeelementet. Kassera frostskyddsmedel ordentligt. Dra petcock eller slangen. Ta bort den övre kylarslangen och pekar ner mot marken.

Fyll kylaren med vatten och starta motorn och varmkör den. Som den når sin normala arbetstemperatur termostaten öppnas och vatten kommer att börja komma ut ur toppen slangen. När vattnet börjar strömma från den övre slangen hålla en trädgårdsslang i radiatorn med vattnet på. Det färska vattnet från slangen går genom kylaren, motorn, värmeelementet och backa ut den övre slangen. När vattnet som kommer från den övre slangen ser klart stäng av motorn och stänger av vattnet. Ta bort den undre kylarslangen och dränera allt vatten. Montera slangen igen och dra åt den. Montera den övre slangen och dra åt. Fyll kylaren med två liter frostskyddsmedel. När motorn är kall termostaten är stängt så att det inte kommer att vara möjligt att fylla motorn ända tills termostaten öppnas. Fyll kylaren så långt som möjligt med frostskyddsmedel och fyll överfyllnadsskyddet flaskan med samma. Låt bilen gå tills arbetstemperatur uppnås. När detta händer termostaten öppnas och vatten kommer att börja strömma och radiatorn vätskenivån kommer att gå ner. Fyll kylaren resten av vägen med resten av frostskyddsmedel och vatten till råga. Montera kylarlocket.
Fördelar

När denna tjänst sker i tid och professionellt sätt, kommer kylsystemet bli mycket effektivare. Det kommer att öka livslängden på vattenpumpen och kylningen till topplocket. Denna procedur rensar ut kalk uppbyggd i topplocket vid kylportar där kalk och eventuella främmande partiklar alltid tycks ackumuleras. Detta kommer också att öka livslängden på radiatorn genom att städa ut centrum kärnan. En annan plats av intresse sträcker den också livslängden på transmissionen genom att leverera bättre kylning vid överföring svalare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59878.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.