Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att svetsa plåt till ett biltak

Renovering bilar kan vara en utmanande men roligt och givande uppgift. Du kommer att kunna lappa ihop de skadade eller rostiga ytor på fordonet med Bondo och spackel spackel, men för större skadade områden, såsom ett biltak, bör hela panelen bytas. Den plåtpanel av ett biltak kan beställas och lätt svetsas på plats. Saker du behöver
MIG welderElectric handen grinderRoof plåt panelWelding helmetLeather glovesLong clothingProtective eyewearSteel klämmor
Visa fler instruktioner
1

Beställ rätt storlek takpanelen för ditt fordon från en lokala Biltema. Har din bil märke, modell och år redo när du beställer.
2

Slipa längs bilar takramen i och utanför bilen för att få den gamla skadade takpanelen off. Slipa alla vassa spetsar och rost på biltaket ram.
3

Kläm nya tak plåt på bilen ram. Se till att sömmarna radas upp på varje sida av arket.
4

Fäst jordningsklämman från MIG svetsare till bilen ram.
5

Läs MIG svetsare bruksanvisningen för att bestämma lämplig spänning och trådmatningshastighet för svetsning tunnplåt plåt. Justera svetsare spänning och trådmatarverk rattar ränta.
6

Placera svetsarens trådmatningen hantera över ett hörn av plåten. Dra svetsaren hjälmen över ansiktet. Tryck på avtryckaren på svetsaren och häftsvets hörnet nere genom vävning svetsaren och tillbaka samtidigt som bågen bara en halv tum eller så ovanför plåten. Häftsvets varje hörn ned.
7

Svetsa varje hel sida av plåttak på biltaket ram.
8

Grind varje svets lätt att bara ta bort svetsen s gropar och gupp. Jämna svetsen i plåten, men inte slipa för mycket av svetsen av, eftersom det kommer att hålla taket på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59889.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.