Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Typer av Timing Lights

Timing lampor är nödvändigt att justera bränning tiden för tändning för korrekt förbränning av bränsle. Bränsle brinner vid en konstant hastighet beroende på kompression i motorn. Eftersom motorns varvtal ökar, den tid som motorn är på en kompression och makt stroke minskar, även om bränslet brinntid förblir tämligen konstant. För att bränna samma procentandel av bränsle per en inaktiv, måste tidpunkten för gnistan vara avancerad tillräckligt för att ge bränslet mer tid att bränna. Funktion
p Det finns olika timing ljus, alla tjänar samma syfte. Dessa timing lamporna skiljer sig åt i varvtalsområde, funktion, och förmågan att agera på flera spark-system och multi funktioner. Funktionerna kan innefatta en uppehållstid mätare, en varvräknare, timing manuell förväg, och en förmåga att arbeta med fyra-, sex-och åtta-cylindriga motorer (och även på tvåtaktsmotorer).
Typer

Standarden induktiva timing ljus är ett nonadjustable xenon rör ljus. Det kommer att visa tidpunkten märket på tomgång, något ovanför en ledig skulle behöva interpolated.The standard digital induktiv timing ljus kommer att kunna timing både en två-cykel samt en fyrtaktsmotor. En annan bra funktion är en knapp som gör att stroboskop att avancera ljuset för att visa tidpunkten vid olika varvtal. När motorn är på tomgång, bör ratten justeras så tidpunkten märket på vevaxelns remskiva är på "0"-märket på timing pekaren. När märket har justerats till "0" markeringen på pekaren, kommer ratten ange det belopp av examina att tidpunkten är framåt eller bakåt på den punkten. Eftersom varvtalet ökas till 2000, kommer tidpunkten märket flytta moturs som tändningen förskott Spark. Ett varv på ratten kommer att föra märket tillbaka till "0" markeringen på pekaren. En titt på vredet visar den mängd av förskott på det RPM. Ju bättre timing lamporna kommer också att ha en varvräknare som ingår i enheten. Det kommer att ha en omkopplare för att växla från RPM till timing. Några av dessa lampor kommer att ha två trigger knappar för att flytta fram tidpunkten i motsats till en knopp. De bästa enheterna kommer också att ha en uppehållstid mätare för att kontrollera den tid spolen laddas. I en poäng-typ tändning, kan detta spara punkter från brinnande eller skrovlig genom att ge möjlighet att exakt ange punkten gapet.
MSD

en multipel gnistfördelningssystemet (MSD) systemet är en speciell timing ljus som behövs för att ange korrekt initial timing. En multipel gnista systemet avger en serie av gnistor genom en rad grader av timing. Av denna anledning måste stroboskop ange början av sekvensen. Det är där många timing lamporna är bristfälliga: de får förväxlas med mer än en gnista och sedan plocka en slumpmässig gnista. Fråga alltid eller kolla tidpunkten ljuset för att se om den är MSD-kompatibel om du har MSD på ditt fordon. Addera Safety

alltid till att de stroboskop trådar är säker och fri från alla rörliga delar. Fäst aldrig induktiva pickup nära till avgaserna, eftersom det kommer att smälta från värmen. Försiktighet bör alltid tas fästa induktiv pickup till en MSD tändsystem tråd. Det säkraste sättet är att fästa den till numret "1" kabeln med motorn avstängd.
Operation

Anslut batterikontakterna till rätt terminaler. Anslut den induktiva pickupen över numret "1" wire. Se till att alla kablar är fria från störningar. Starta motorn och rikta ljuset på den harmoniska balansaxel och tidpunkten plattan på transmissionskåpan. Med motorn på tomgång vrid tidpunkten ratten på baksidan av stroboskop eller tryck på avtryckaren, om sådan finns, tills tidpunkten märket på Harmonic balancer ställer upp med "0" markeringen på timing plattan. Läs hur många grader av förskott eller retard på stroboskop. Justera timingen som krävs för att matcha den rekommenderade tidpunkten på dekalen under huven som ger timing specs. Höj varvtalet till 2500, utföra samma procedur och kontrollera ljuset för den totala förväg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59934.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.