Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Fördelarlös elektronisk tändning Felsökning

distibutor-mindre tändsystem har funnits ett tag nu, och, för det mesta, har visat sig vara tillförlitliga. Men när de gör fel, kan det vara svårt att felsöka dem utan en logisk metod. Med en misständning tillstånd, börja felsökning med spolarna och ledningar tändning. Isolera feltändningar

Isolera vilken cylinder misständning är annorlunda med distributören-mindre tändsystem. Eftersom systemet använder avfall gnista och hög energi spolar, är det inte önskvärt att helt enkelt ta bort en plugg tråd i taget för att isolera cylindern. Att göra detta kommer, i vissa fall, slå två cylindrar och, i andra fall, inte döda någon cylinder. På sena-modellen coil-on plug setup, kan en cylinder balans köras med en skanning verktyg för att isolera vilken cylinder misständning.

På äldre DIS system, en kort bit sugrör ungefär en tum lång kan införas mellan spolen tornet och tändkabeln. Det sätter pluggen kabeln nära nog att fortfarande skjuta pluggen, men kan lätt vara kortslutas genom att röra vid vakuum linje med en jordad testa ljus. Detta gör att du kan döda varje cylinder och hitta en som inte påverkar tomgången. Denna cylinder är feltändningen.

Ytterligare tester kommer att visa om spolen är fel eller trådarna tändning.
Testing Coil Sekundär

Testa spole sekundära görs genom att ansluta en ohmmeter mellan spolen sekundär även kallad spolen tornet, och den 12 volts inklämman hos spolen. Jämför dina värden med tillverkarens specifikationer och byt om den testar att vara utom räckhåll.
Testa Coil Primary

Testa tändspolens primära görs med en ohmmeter anslutas från den positiva klämman till den negativa polen. Återigen, jämför din läsning med tillverkarens specifikationer för just din spole.
P Om båda testerna av spolen visar att det i specifikationerna, byt tändkabeln.
Testa Tändmodul

Tändmodul testning bör göras med en krets testare och inte en typisk testa ljus. Vissa tändning triggers är datorstyrd och testet ljuset kommer att dra tillräckligt med ström för att skada datorn.

Med nyckeln på, men motorn avstängd, kontrollera om en strömkälla på plintarna tändmodulen. Sedan, medan motorn dras runt, kolla marken sidan för övergången från makten till marken. Kretsen testare blinkar om tändmodulen utlöser spolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59953.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.