Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Kamaxelgivaren ersättning förfaranden

Den kamaxellägets sensor talar om för datorn vilken position kamaxeln är i, och datorn beräknar tändning och bränsleinsprutning timing från denna signal. Symptomen på en felaktig kamaxel sensor kan vara en hård start eller en ingen start, beroende på tillverkare. Plats

Kamaxeln kommer att ligga i ett av tre ställen, beroende på tillverkaren: på sidan av motorblocket, på baksidan av topplocket eller i lyftaren dalen. För att hitta platsen för ditt fordons kamaxellägets sensor, besök autozone.com och hitta en fri reparation guide för ditt fordon (se Resurser).
Byte

Ta bort ledningar och fästskruvar av sensorn, skjut ut den ur sitt fäste hål. Undersök sensorn för skador från stötar, eftersom detta kan tyda på rörelse i kamaxeln eller slam uppbyggd som måste lösas innan byte. För att byta, helt enkelt in den nya sensorn i monteringshål, och byt ut fästskruvarna och ledningar.
Tydliga koder och Återlärning

En defekt kamaxellägets Sensorn kommer att sätta en felkod som måste rensas. Tydliga koder med en kodläsare, och sedan köra bilen genom två kör cykler bestående av kör runt i stan i stop-and-go-trafik och därefter några miles från landsvägskörning. Stäng av motorn under några minuter mellan cykler, vilket bör göra det möjligt beredskap monitorer. Denna körcykel är känd som "lära om proceduren," och varje tillverkare har sin egen specifika sättet att åstadkomma det. Den specifika lära om förfarandet för ditt fordon hittar du på Auto Zone hemsida (se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59959.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.