Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Skyddshylsor ventilkåpan i en Saturn

Saturn bilar har varit populära sedan de kom ut på 1990-talet, men som alla fordon, de kräver underhåll. Ett problem är läckande gummigenomföringar på ventilkåpan, vilket kommer att orsaka oljan att rinna in i motorrummet. Det är inte svårt att byta gummi-enheter, men det kan ta ungefär en halvtimme att göra med rätt verktyg. Saker du behöver
3/8-tums ratchet, förlängning och uttag
Shop handdukar
platt skruvmejsel
Byte genomföringar
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta tändkablarna i mitten av ventilkåpan. Dra ut var och en av tändkablarna med händerna. De kommer att göra ett knäppande ljud när du drar ut dem.
2

unbolt ventilkåpan med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag.
3 < p> Dra av ventilkåpan med händerna. Lite olja kommer att rinna ut från ventil kåpan, så torka av den med hjälp av butiken handdukar.
4

Pop ut gummigenomföringarna på ventilkåpan med händerna. Om du har problem med att få ut ventilkåpan, kan du använda en platt skruvmejsel för att trycka ut tätningen runt kanterna.
5

Infoga de nya kragarna genom att sätta dem i hålen och trycka på Genomföring runt hålet. Du kan också använda platt skruvmejsel för att dra i kanterna på genomföringen genom den motsatta sidan.
6

Bolt ventilkåpan tillbaka på huvudet med 3/8-tums Ratchet, uttag och förlängning. Skjut varje tändkabeln tillbaka ventilkåpan på respektive tändstift, tills du hör ett klick.
7

Starta bilen och se till att den fungerar korrekt. Om den inte gör det, dubbelkolla att tändkablarna är ansluten till rätt hål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60030.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.