Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar O2 Sensorer för en Subaru

På en Subaru, Lambdasonderna (även känd som O2-sensorer) är ansvariga för att bestämma mängden syre i avgassystemet, särskilt efter en katalysator. Denna information i sin tur skickas till fordonets dator, som använder denna information tillsammans med andra sensorer för att avgöra hur mycket bränsle och gnista att ge motorn. När en av de o2 sensorerna går dåligt, måste den bytas ut, annars kan motorn gå på tomgång grovt och bränsle körsträcka kan drabbas. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
3/8-tums ratchet
ersätter syresensor
antikärvningsmedel
Visa mer Instruktioner
1

höja fordonet upp i luften med hjälp av domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker innan du kryper under den. Krypa under bilen och leta reda på syresensorn du vill ersätta. Sensorn sticker ut vinkelrätt från avgaserna slangen, och har en fläta kabelstammen på slutet av den. Beroende på året för Subaru, kan det finnas fler än en på avgassidan.
2

lossa selen på O2-sensor och ta ut sensorn använder uttaget syresensor och en 3/8-tums ratchet. Det finns en slits i sidan av sockeln för att rymma ledningar på sensorn, så kör ledningarna ur sidan av sockeln så att den inte skadas.
3

Applicera antikärvningsmedel på gängorna på ersättning syresensor, försiktigt så att inte få föreningen på själva sensorn. Då hand-gänga sensorn i proppen på avgasröret.
4

Dra syresensorn med uttaget syresensor och spärrfunktion. Anslut sedan den elektriska anslutningen på givaren till fordonets kabelnät.
5

Sänk fordonet bort av pallbockar med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60198.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.