Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter FRAMHJULSNAV på en Dodge Ram 1500

Det brukade vara så att den främre hjulupphängningen involverade en spindel och en serie av lager, vilket innebar att när du tog bort rotorerna när du gjorde på rasterna, skulle du ha att få nya lager och tätningar samt. På en 2005 Dodge Ram 2wd, använder de en förseglad nav istället, som inrymmer alla lagren internt, och behöver inte bytas ofta. Om din hubb går ut, sedan ersätta det kan göras hemma. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Red Gänglåsning
ersätter nav /lageraggregat

Visa mer instruktioner
1

Lyft upp framsidan av bilen med en domkraft och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under den. Ta bort de främre hjulen med ett däck järn och ställa ut dem på arbetsytan.
2

Unbolt bromsoket och ställ den på en extra pallbock eller något annat föremål som kommer att hålla vikten på tjocklek av av bromsledningen, så att linjen inte brister. Side rotorn bort av navet, sedan skruva isär hjulvarvtalsgivaren från baksidan av navet med spärrfunktion.
3

skruva isär navet /lagerinrättningen från styrspindeln med spärrfunktion , ställ den sedan åt sidan. Apple tråden låsvätska på gängorna på navet bultarna, sedan skruva fast ersättning navet till knogen med spärrfunktion.
4

ihop hastighetssensorn, rotor och bromsok i omvänd ordning jämfört med demontering . Sätt tillbaka hjulen med däcket järn och sänka bilen bort av domkraften med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60218.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.