Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter syresensorn på en Ford 5,4

Ford 5.4l V-8 motorn är en kraftfull och populär motor som har använts i flera generationer av Ford F-150 lastbilar. I en 2005 modell, vilket är fallet med detta projekt bil, använder den ett par syresensorerna att skicka data till lastbilens dator, för att säkerställa att utsläpp och prestanda är alla i god ordning. När dessa går ut, kommer motorn ljuset tänds i instrumentpanelen, och du kommer att behöva byta ut dem. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor skiftnyckel
antikärvningsmedel
Replacement syresensorer
Visa fler instruktioner
1 < p> Låt motorn svalna en timme innan arbetet på avgassidan. Lyft bilen i luften med hjälp av domkraft och lägg ner den mot domkraften.
2

Leta Lambdasonderna på avgassidan. De är på avgassystemet, precis där avgaserna ansluter till utblåsningsgrenrören, av brandväggen av trucken. Koppla kablagen på sensorerna och ta bort sensorerna med hjälp av skiftnyckel syresensor.
3

Använd applikatorn som medföljer antikärvningsmedel att tillämpa antikärvningsmedel på gängorna på ersättande syresensorerna. Var mycket noga med att inte få någon av föreningen på sensorn kroppen själv.
4

Montera sensorerna in i avgassystemet med hjälp av skiftnyckel syresensor, anslut sedan på elektriska höljen med dina händer.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60243.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.