Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Xterra Växellåda Servostyrning

styrväxeln i en Nissan Xterra översätter vridande rörelse från ratten till att vrida hjulen sida till sida. Med tiden kan kugghjulen inuti växellådan börjar slitas ut, vilket gör styrningen känns mer slarvig, med mindre precision än en fabrik fordon. Byte av växellådan kommer att åtgärda problemet, men först måste du ta bort det gamla. I det här fallet är projektet fordonet en 2001 Nissan Xtrerra, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Pitman arm avdragare
dräneringskärlet
Linje skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl under styrväxeln. Använd linje skiftnyckel för att ta bort raderna servostyrning kör in i växellådan och låt vätskan rinna in i pannan.
2

skruva isär skruvsäkringssystem vevstaken armen till styrväxeln med 3 /8-tums Ratchet och uttag. Installera pitman armen drar verktyget på pitman armen, och dra åt den med spärren för att ta bort pitman armen. Dra den åt sidan med styrlänkaget fortfarande sitter. Addera 3

unbolt styrlänkaget från ratten till växellådan med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra sedan trepunktslyft, upp och ut från styrväxeln.
4

skruva isär styrväxeln från ramen av lastbilen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft sedan bort av ramen och bort från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60244.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.