Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Grundläggande Tuning Verktyg för en GM bil MOTOR

De som föredrar att vända sina egna skiftnycklar bör ha grundläggande verktyg till hands. Dessa grundläggande verktyg gör trimma en GM bil motor lättare, om du inte använder rätt verktyg blir jobbet svårt, och, beroende på vilket fel verktyg du använder, kan du skada motordelar. Vakuummeter

Förbränningsmotor fungerar på vakuum för att dra luft in i cylindrarna. Vakuum mäts i inches of mercury. En motor som inte upplever problem bör tomgång på 17 till 22 inches av kvicksilver (visas på vakuummätaren). När du tar på gasen, sjunker vakuumet till 3 inches av kvicksilver, sedan stiger till så högt som 28 inches av kvicksilver, innan de flyttade ner till tomgång vakuum. Om ringarna på kolvarna är dåliga, arbetar motorn svårare att suga luft i motorn, och vakuumet mäter vid lägre än 17 till 22 inches of mercury. Hur lågt beror på tillståndet av ringarna eller hur många ringar är dålig (varje kolv i en GM-motor har tre ringar).
P Om en ventil är dåligt, istället för tomgång stadigt på 17 till 22 inches i vakuum , vakuummätaren droppar 4 inches av vakuum, sedan stiger tillbaka upp till normal tomgång vakuum. En bränd ventil orsakar vakuummätaren att tappa ca 6 inches av vakuum, sedan stiga tillbaka upp till normal tomgång vakuum.
Små skruvdragare

GM bilmotorer med förgasare har flera justeringar på förgasaren. När du ställer en GM motor med en förgasare, måste justeringar göras till den huvudsakliga blandning, tomgång blandningen och tomgång skruvar hastighet. Blandningen skruvar ändra mängden bränsle och luft in i motorn. Den optimala blandningen är 14 delar luft till en del bränsle. Den inaktiv blandning skruv justerar bara blandningen av luft och bränsle på tomgång. Den tomgångsskruven justerar varvtalet hos motorn när motorn är på tomgång.
Tändstiftshylsor

Byta tändstift på en GM-motor är en del av låten upp. Särskilda tändstiftshylsor som har gummi inuti uttaget greppa tändstiftet, så att det kan dras ut ur tändstiftet sätet när den skruvas. Det är viktigt att inte tappa tändstift, eftersom detta kan ändra placeringen av elektroden. Den positionen och färgen på elektroden berättar mekaniker huruvida blandningen av luft och bränsle är alltför rika eller alltför mager. Feta och magra förhållanden ger mekanikern ledtrådar om hur motorn är igång, och, om motorn behöver mer än en grundläggande melodi upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60276.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.