Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Chevy 4.8l fläktkoppling

Monterad på framsidan av Chevrolet 4.8l motor - hittade ofta på Chevrolet lastbilar - rätt av vattnet remskiva, är fläkten kopplingen och motorns kylfläkt. När det blir dags att byta vattenpumpen, har denna fläkt kopplingen lossna, men det är inte så lätt som unbolting några delar och framöver. Det beror på skivan snurrar när du försöker ta bort muttern som håller kopplingen på. För att stoppa detta, behöver du några speciella verktyg, men då blir det väldigt lätt att göra. Saker du behöver
Fläktkopplingens skiftnyckel
Fan trisshållare
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och lokalisera fläktkoppling på motorn. Detta kommer att vara precis bakom motorn fläkten. Det finns en stor mutter som håller kopplingen till trissan, och du kommer att märka fyra bultar på remskivan. Det är där fläkten trisshållare kommer att användas.
2

Montera hållaren fläkten remskiva på fläktens remskiva så att hakarna på trisshållare är lindade runt muttrarna på remskivan. När du gjort korrekt, kommer du att kunna flytta remskivan i synk med trisshållare. Se till att du kan hålla remskivan stadigt, och hålla den från att vrida moturs.
3

Sätt skiftnyckel fläktkoppling på den stora muttern som håller fläktkoppling till trissan. Håll hållaren fläkten remskiva med ena handen och fläktkoppling skiftnyckel i den andra, och dra dem mot varandra så att du bryter muttern gratis. Kontrollera att muttern roterar moturs och trissan antingen står stilla eller rör sig medurs.
4

Snurra resten av fläktkoppling bort av motorn med händerna, sedan bort fläktkoppling off av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60291.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.