Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Verktyg behövs för att ändra kopplingen på en 2003 Ford Ranger

Flera verktyg behövs för att byta koppling på en 2003 Ford Ranger. De flesta av dem är uppenbara, såsom Hylsnyckel, hylsor, skiftnycklar och skruvmejslar, men om du har vissa verktyg, kan du göra det här jobbet mycket enklare. Ibland, när du arbetar i svåra att nå områden, verktyg gjorda av andra verktyg och extra långa verktyg komma till hands. "Big Bertha"

"Big Bertha" är en stor kofot med en platt, vinklad ände. Big Bertha skaft är ungefär en tum och en fjärdedel torg, och det har ett stort handtag för att bända lättare. I de flesta fall, när balanshjulkåpa bultarna tas bort, separerar transmissionen från motorn med en bra bogserbåt, men ibland kan du sluta med en dekal, och det kommer inte ur fläcken. Big Bertha gör snabbt arbete av separering transmissionen från motorn. Du kan hålla det mellan klockan huset och motorn för lite uppmuntran, eller så kan du kila Big Bertha mot golvet, satte axeln mot transmissionen, och ger den ett högt tryck för att underlätta separation.

Utökade Extensions
p Om det är svårt att nå några av de bell bostäder bultar, anslut två förlängningar tillsammans med en 3/8-tums till 3/8-tums anslutning. Om du fortfarande inte har rätt vinkel för att nå skruvarna, slipa ca 1/32 av en tum från vardera sidan av kontakten, försiktigt så att inte slipa nopporna som håller spärren på. Detta gör den andra utbyggnaden "böja" i precis rätt vinkel för att nå de övre skruvarna på bell bostäder. På en Ford Ranger, bör du behöver inte mer än två fot långa förlängningar.
Clutch Alignment Tool

En koppling justeringsredskap vanligtvis kommer med kopplingen , men detta beror på märket på kopplingen du köper. Spara alltid verktyg koppling justering. Om du brukar ta bort och byta kopplingar, kan de komma till hands för ett jobb där du inte får ett verktyg koppling anpassningen på kopplingssats. Kopplingen justeringsredskap är en rund, plast verktyg med splines och en ring handtag. Det används för att inrikta skivan mellan svänghjulet och tryckplattan. Om tryckplattan är bultad ner, och kopplingen disken inte är i linje, kommer du att behöva göra om hela jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60303.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.