Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar ett främre lager på en 2000 Chevy Truck

A 2000 Chevrolet lastbil använder en förseglad hjullager och nav kombination, sk hjulnavet montering. Dessa församlingar kan inte servas, så när framhjulen börjar göra ett gnisslande ljud när du svänger eller du märker andra potentiella lagerrelaterade problem, har hela aggregatet bytas ut. I det här fallet är projektet fordonet en 2000 Chevrolet Silverado, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
ersätter hjulnavet montering
Red Gänglåsning

Visa fler instruktioner
1

Placera huvudet av jack under den främre tvärbalk av lastbilen. Lyft lastbilen upp av tvärbalken med domkraften. Ställ pallbockar under ramen, sedan sänka domkraften. Ta framdäcken med däck järn.
2

Unbolt bromsoket från styrspindeln med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft rotorn från hjulet och sedan vrida linjen runt för att vila bromsok på framvagnen. Se till bromsledningen inte är snodd eller skadats i processen, och att tjockleken inte hänger från bromsledningen. Drag av rotorn från navet.
3

Koppla den elektriska anslutningen till hjulnavet med händerna. Sedan skruva isär den från baksidan av styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta bort den gamla hjulnavet.
4

Applicera ett lager av den röda tråden låsning tätningsmedel till slutet av bultarna till hjulnavet. Bolt navet ersättare hjulet i styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Skjut rotorn på navet, sedan lägga bromsok på styrspindeln och skruva den på plats med hjälp av spärren. Skruva tillbaka hjulen på navet med däck järn, sedan sänka lastbilen utanför läktaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60434.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.