Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort drivaxlarna från en 2002 Monte Carlo

De drivaxlar på en 2002 Chevrolet Monte Carlo är på framhjulen, vilket gör det till en framhjulsdriven bil. Dessa axlar är anslutna till hjul vid ena änden och överföring i den andra, och använd en konstant hastighet (CV) gemensamt att artikulera axlarna i samklang med fjädringen. När CV lederna behöver underhåll, kan det vara billigare att byta hela axeln än att göra arbetet på lederna själva. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Hub press J 28733-B
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
24-tums brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp den främre änden av Monte Carlo och lägga chassit ner på pallbockar. Unbolt hjulen med däcket järn, och satte dem ur vägen.
2

skruva isär drivaxeln muttern i mitten av rotorn med en 1/2-tums Ratchet och uttag. Unbolt Dragstång slut och gunga länkfältet änden från suspensionen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Unbolt nedre kulleden från styrspindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag, dra sedan knogen bort nedre länkarm.
3

Montera navet tryck på hjulet dubbar och löst trä den på pinnbultarna. Dra centrum muttern på navet trycker på mitten av axeln tills den hoppar ut ur styrspindeln.
4

Sätt ett uppsamlingskärl under kopplingen mellan axeln och växellådan. Bänd axeln från transmissionen med 24-tums spett. Dra ut axeln på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60502.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.