Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Chevy 4.8l Vattenpump

Den 4.8l Chevrolet motorn hittas oftast i Chevrolet Silverado pickups. Dessa motorer är en del av LS raden av motorer, som är en variant på den populära små block Chevy V8. Vattenpumpen på dessa motorer cirkulerar kylvätskan mellan motorn och kylaren, när vattenpumpen går ut, kommer kylvätskan cirkulerar inte och kan överhettas och kan potentiellt skada motorn. För att åtgärda problemet bör vattenpumpen tas bort och ersättas med en ny, men först måste det tas ut. Saker du behöver
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
3/8-tums breaker bar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
24-tums brytjärnet
skiftnyckel satt
Tänger
Visa mer Instruktioner
1

Låt motorn svalna i flera timmar innan arbete på fordonet. Sätt dräneringstråget under kärnstöd på fordonets front och öppna petcock på botten av radiatorn. Töm all kylvätska från kylaren.
2

Pop huven. Ta intaget slangen mellan luftfiltret och spjällhuset med platt skruvmejsel. Dra slangen från spjällhuset och lägg den åt sidan. Unbolt fläktkåpa från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Ställ brytjärnet mellan två av bultarna på vattenpumpen remskiva att hålla remskivan stadiga . Ta bort fläkten och fläkt kopplingen från remskivan med hjälp av en skiftnyckel. Ställ fläkten på sidan. Bifoga en kontakt till 3/8-tums breaker bar och vrida spännaren med det. Dra av remmen från motorn.
4

Nyp fjäderkramporna håller kylarslangar till vattenpumpen med hjälp av tång. Dra klämmorna tillbaka, dra slangarna från vattenpumpen. Skruva loss vattenpumpen från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag, lyft sedan upp och ur vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60522.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.