Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ta bort och ersätt generatorn i en Saturn

Motorn på en Saturn använder en generator för att skapa den el som driver de elektriska komponenterna i fordonet. Som ett resultat, är generatorn en mycket viktig komponent i operativsystemet, och utan det, kommer bilen inte att kunna fungera alls. Om din generator går ut, måste du ta bort den och ersätta den med en ny. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Saturn Ion, men processen är liknande för andra Saturn fordon samt. Saker du behöver
obestämd nyckel satt
Flathead skruvmejsel
3/8-tums breaker bar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte generator

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Lossa kontakterna på batteriet med hjälp av en skiftnyckel, börja med den negativa polen, sedan slutar med den positiva polen. Leta generatorn på sidan av motorn och skruva isär de elektriska anslutningarna med en skiftnyckel.
2

Koppla strypkanalen kroppen luft med skruvmejsel. Leta upp spännaren på mitten av motorn och vrid den med 3/8-tums breaker bar och en socket. Vrid spännaren och ta bort remmen från generatorn remskiva. Addera 3

skruva isär generatorn från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft ut den ur motorrummet och antingen slå in för återanvändning eller kassera den. Bolt ersättande generatorn till motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
4

Använd breaker bar att vrida spännaren igen och sätta bältet runt generatorn. Återanslut de elektriska anslutningarna på generatorn med en skiftnyckel. Installera strypkanalen kroppen luft med skruvmejsel. Återanslut den positiva polen på batteriet och sedan det negativa med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60527.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.