Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort halvaxel i en 1999 Mitsubishi Diamante

De halfshafts på en 1999 Mitsubishi Diamante göra en hel del arbete. Inte nog med att de slår i harmoni med drivlinan, flytta de också upp och ner med fjädringen. På grund av dessa komplicerade rörelser, de halfshafts har sina egna komponenter som måste finnas kvar, och om det inte görs på rätt sätt, då de kommer att misslyckas. Åtgärda eventuella problem som du kan ha med halfshafts är en fråga om att ta bort dem för service, vilket borde ta en timme per axel eller mindre. Saker du behöver
Spetstång
Jack
pallbockar
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel satt
Hammer
Pickle gaffel
24-tums brytjärnet
Punch
Visa fler instruktioner
1

Använd jack för att höja den främre delen av Mitsubishi tillräckligt hög för framhjulen att rensa marken. Placera domkraften under chassit. Ta bort sprinten i mitten av hjulet med hjälp av nål-tång. Ta den centrala axeln muttern med en 1/2-tums Ratchet och uttag. Ta av hjulen med ett däck järn.
2

Ta bort skruven som förbinder nedre kulleden i styrspindeln med en skiftnyckel. Skruva loss staget från lägre länkarm med fast nyckel och en 3/8-tums Ratchet och uttag. Separera kulleden från knogen genom att placera en ättikslag gaffel mellan styrspindeln och undre styrarm och slående slutet av gaffel tills de två separata.
3

Lokalisera den punkt där de halvaxel kontakter sändningen. Bänd ut axeln från överföringen med användning av en 24-tums brytjärnet. Låt änden hänga under transmissionen.
4

Placera en stans i mitten av rotorn. Slå stansen med en hammare för att smälla halvaxel utanför centrum av rotorn och dra sedan halvaxel ur fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60576.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.