Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort oljetråget från en 1994 3.4 Camaro

Den oljetråg monterat på motorn i en 1994 Chevrolet Camaro med 3.4l motorn håller all olja för motorn, och dessutom håller oljepumpen. Denna oljetråget är lätt skada av påverkan eftersom Camaro har en sänkt hållning, jämfört med andra fordon. Om pannan blir skadade, kan du förlora olja kapacitet eller ens förlora olja genom ett hål, om det händer, kan du orsaka att motorn ska svältas för olja. För att åtgärda problemet måste pannan tas bort och ersättas eller fast. Saker du behöver
Två drain kokkärl
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
skruvnyckel set
Engine hissa

Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna i fyra timmar innan du arbetar med bilen. Höj den främre änden av Camaro, med hjälp av domkraft, och ställa upp den på pallbockar. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren. Öppna petcock på kylaren och tappa ur kylvätskan i en av drain kokkärl. Lägg det andra tråget under oljetråget och ta bort avloppet bulten med 3/8-tums Ratchet och uttag. Låt motoroljan rinna i pannan, och sedan tillbaka pluggen.
2

Koppla bort minuspolen och sedan pluspolen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Unbolt avgas crossover röret från grenröret med en 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag
3

lossa de elektriska anslutningarna på startmotorn -. Ligger på passagerarsidan av motorn, mot överföring - med hjälp av en skiftnyckel. Skruva loss startmotorn från motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Om Camaro har en automatisk växellåda, lossa sändningen svalare linjer från sidorna av oljetråget med spärren.
4

Fäst motorn hissa kedjorna till bultarna på grenröret med hjälp av 3 /8-tums Ratchet och uttag. Pumpa upp motorn hissa tills kedjorna åt, men inte lyfta något längre. Unbolt motorfästen på chassit med en 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel.
5

unbolt oljetråget från motorblocket med 3/8-tums Ratchet , utbyggnad och uttag. Sakta sänka pannan från motorn, lyft upp lyften något, om det är nödvändigt, för extra clearance.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60587.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.