Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bladfjädrar och bussningar för en Jeep CJ5

Den bakre upphängningen i en Jeep CJ5 använder en bladfjäder att anpassa bakaxeln, samt ge en bekväm resa. Bladfjädrarna kan ersättas med nya för att höja jeep upphängning, vilket kan ge mer markfrigång när man tar jeep off-road. Du kan också installera nya bussningar bladfjäder i processen, vilket kommer att skärpa bladfjädrarna "fästpunkter och eliminera påkörning rörelse som du kan uppleva från utslitna bussningar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel satt
Hammer
Tvingfäste
Byte bladfjädrar
Replacement bladfjäder Bussningssats
Visa fler instruktioner
1

Park Jeep på en plan, slät yta. Lyft upp den bakre änden med hjälp av domkraft och placera både ramen och axeln på pallbockar, så att Jeep ordentligt stöd. Ta bort drivhjulen från axeln med däck järn.
2

Unbolt stötar från fästen bladfjäderelementen, med 1/2-tums Ratchet och uttag. Unbolt bladfjäder U-bultar från axeln pad med 1/2-tums Ratchet och uttag. Unbolt de främre och bakre fästen på bladfjädern, med hjälp av 1/2-tums Ratchet och uttag och en U-nyckel. Lyft försiktigt bladfjäder ur bakfjädringen och bort från fordonet. Addera 3

Placera gummibussningar i ändarna av bladfjädern, med händerna för att trycka dem på plats. Skjut sedan bronsbussningen i mitten av gummibussningar och tryck in den i bladfjädern, med hjälp av C-klämman.
4

Lyft bladfjädern i bakvagnen och skruva fram och bak fästen i ramen, med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Montera U-bultarna till bladfjädern och runt axeln och fäst den på plats med 1/2-tums Ratchet och uttag.
5

Installera de bakre hjulen med däck järn och lägre Jeep utanför pallbockar med domkraft. Dra åt alla anslutningar igen, med 1/2-tums Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60602.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.