Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en vattenpump i en '93 Chevy Truck

Vattenpumpen i en 1993 Chevy truck distribuerar kylmedel från kylaren genom motorblocket och topplocken. Vattenpumpen är kritisk till kylsystemet av lastbilen, och om det går ut, kan din lastbil överhettas, vilket kan leda till större motorhaveri. För att åtgärda problemet måste du byta ut vattenpumpen med en ny. Detta är ett ganska enkelt jobb att du ska kunna göra själv. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Fläktkopplingens borttagning verktyg
Flathead skruvmejsel
Packning skrapa
Byte vattenpump och packningar
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna i flera timmar. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna petcock att låta kylvätskan rinna i pannan. Lossa skruvarna för generatorn och styrservo pump. Skjut komponenterna mot mitten av motorn för att lossa banden.
2

Ta bort fläkten och fläktkoppling från vattenpumpen med fläkten verktyg koppling borttagning. Koppla ur kylarslangen från vattenpumpen med en skruvmejsel. Skruva loss remskivan från vattenpumpen med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

skruva isär vattenpumpen från motorblocket med 3/8-tums Ratchet och uttag. Skrapa av eventuellt packningsmaterial kvar på motorblocket med hjälp av packningen skrapa. Montera pumpen byte vatten och packningar på motorblocket med 3/8-tums Ratchet och uttag.
4

tillbaka kylarslangen med skruvmejsel. Montera remskivan på vattenpumpen med spärrfunktion. Montera de medföljande remmarna från generatorn och styrservo pump på trissan. Montera fläkten kopplingen och fläkten på remskivan med hjälp av fläkt-koppling borttagning verktyg.
5

Dra generatorn bort från mitten av motorn och dra fast bultarna med spärrfunktion. Upprepa för styrservo pump. Öppna kylarlocket och fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60638.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.