Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort kulleder på en 1997 Explorer

På varje fordon, innehåller den främre hjulupphängningen övre och undre kulleder som tillåter uppskov att böja uppåt och nedåt samtidigt tillåta hjulen att styra i sidled. Med regelbundet underhåll, dessa fogar länge. De uttjänt och orsaka glapp och spela in din fjädring och styrning. Kulleder är kritiska fjädringskomponenter, om man bryter mot slitage, det är helt immobilizes ditt fordon. Det är en bra idé att byta ut dem innan detta sker. Ta bort en kulled är smutsigt arbete, men inte komplicerat. Saker du behöver
Ordet jack
rörtång
Pickle gaffel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Hammer
Kulled press
Needle-nosed tång

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller på framhjulet på sidan av kulleden i fråga. Använd rörtång för att lossa dem ett kvarts varv, precis tillräckligt för att bryta dem gratis.
2

Jack fordonet upp på sidan du kommer att arbeta på. Jack fordonet upp av ramen, så att suspensionen sag stöds som fordonet lyfter från marken.
3

Finish bort hjulet med rörtång. Eftersom muttrarna har lossats något, de kommer bort lätt utan att orsaka hjulet att snurra i luften.
4

Ta bort sprinten från kulleden muttern. En sprint är en metall stift, formad som en bobby stift, som används för att hålla kulleden muttern från backade bort. Varje sida av din SUV har en övre och nedre kulleden sitter på baksidan av "styrspindeln" - enheten som stöder bromsarna och hjulet själv. En kulled muttern är monterad på toppen och botten av styrspindeln, där den svänger på dämparna.
5

Ta bort muttern från kulleden du drar. Använd 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats. Dessa nötter är installerade ordentligt, så en bra mängd kraft som behövs för att ta bort dem.
6

Placera ättikslag gaffel i gapet mellan styrspindeln och kulleden i fråga, och pund på det med en hammare för att separera kulleden axeln från styrspindeln.
7

Clamp en kulled tryck över sätet av kulleden och skruva åt pressen tills kulleden släpper från monteringsaggregatet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60678.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.