Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Universal Joint Felsökning

Kardanknutar, ofta kallad U-fogar, används uteslutande på bak-hjulsdrivna bilar och lastbilar, och i stor utsträckning i industriella tillämpningar. Det gemensamma är också kallad en kardanknuten, efter den italienska uppfinnaren som ritade konceptet på 1500-talet. Den konstant hastighet gemensamt, eller drivknut, används i front-hjulsdrivna fordon. Denna konstruktion uppfanns på 1920-talet av George Rzeppa. Den U-Joint överför smidigt ström från transmissionen till bakaxeln, och gör så att axeln rör sig upp och ner. Drivknutar överföra kraft från transmissionen till framhjulen när de rör sig uppåt och nedåt, samt sväng vänster och höger. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
brytjärnet
Maskeringstejp
Rörtång tänger
Shop skruvstäd
Visa fler instruktioner

1

Ta bort de två U-joint spännbanden vid bakaxeln oket. Använd en liten spett och avsätta drivaxeln från oket. Var noga med att inte rubba de två U-joint lageröverfallen som har tagits bort från oket sätet. Vira maskeringstejp från en kapsyl till en annan, som omger hela det gemensamma organet. Tiny nållager finns i locken och lätt förloras eller rubbas.
2

Kraftigt dra drivaxeln från bakre svans hölje av transmissionen. En liten mängd av transmissionsolja kommer undan, så placera en droppskål under området. Ta drivaxeln och placera den i en butik skruvstäd så att oket U-joint (transmission slutet) lätt testas. Addera 3

Test överföring ok-änden av drivaxeln genom manipulera oket med lite kraft. Det bör finnas rörelsefrihet utan någon dödgång. Inspektera U-fog. Om det är rostig eller täckt av smuts och sot, eller gummi lagerhuset tätningar är spruckna och försämras, eller om U-leden är tät och bindande på något sätt, ersätta den.
4

Reverse drivaxeln i städet. Använd en tång rörtång att förstå kroppen av U-leden och kraftfullt flytta den från sida till sida. Kontrollera att det inte finns något glapp. Inspektera leden som tidigare. Byt ut den om det behövs.
5

Montera drivaxeln och provköra bilen. Det bör inte finnas några vibrationer som kommer från drivaxeln grund U-joint motreaktion. Det kommer att finnas en distinkt vrål som cykliska vibrationerna öka och minska med fordonets hastighet om det finns ett problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60793.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.